De letter P, dit is dus een lastige, hoewel er voor mij al snel een klassieker in gedachten schoot vraag ik me af, zonder het internet af te sporen, welke games er eigenlijk zijn die beginnen met de letter P.

Patricia: Ik start deze keer met een filmpje die me meteen terugbrengt naar die goede oude tijd bij het spelen van Paperboy! En dan dat deuntje! Het bezorgen van kranten maar dan met hindernissen. Gooi je de krant tegen de gevel aan bij de voordeur of in de brievenbus dan is het top. Hoe vaak ik wel niet de ramen heb ingegooid is niet op tien handen meer te tellen. Of het hondje dat achter je aan kwam rennen, die je kon stoppen door een krantje tegen hem aan te gooien, die me vaak deed omvallen. Als je dan eindelijk de twee blokken had gehad, kon je nog extra punten verdienen in het speelpark. Mijn ervaring is om meteen te crashen en geen extra punten te verdienen, ik was een ramp in de meeste gevallen, maar het was wel zo leuk om te spelen. Het leek me dan ook geen goed plan om kranten te gaan bezorgen in het echt, ik had al een slechte ervaring te pakken!

Alena: De letter P heeft zoveel opties, maar ik ga voor Pikmin! Tegen de tijd dat deze letter online komt is de nieuwe Pikmin 4 al zo’n drie maanden uit en hebben we hem gok ik ook al uitgespeeld hier in huis. Ondanks dat ik niet zo heel goed ga op games met tijdsdruk, vind ik Pikmin altijd super leuk. De vrolijke muziek, kleurrijke omgeving (meestal) en bizarre wezens zijn een goede combinatie voor een avontuurlijke puzzelgame. Best fijn dat die astronauten steeds maar weer neerstorten en pech hebben op een vreemde planeet.

Linn: Prince of Persia! Het valt in de categorie: één van de eerste games die ik speelde. Uit 1989 stamt hij alweer en in je witte pakje ging je door stenen levels. Viel je naar beneden op de stekels dan zag je een bloedvlek. Ik ben flink tekeer gegaan met mijn pijltjes-toetsen en spatiebalk.

JadziaSam: Natuurlijk heeft Patricia volkomen gelijk dat ze gaat voor Paperboy! Een van mijn eerste game-avonturen begon ook met deze geweldige game. Desondanks kies ik toch voor een andere inmiddels wel klassieke game, namelijk Portal. Vooral Portal 2 is bijna nog leuker, omdat je die samen kunt spelen en zo heel goed leert samenwerken in een game. De sarcastische opmerkingen van GLaDOS in de game zijn heerlijk en zorgen regelmatig voor een lachbui bij mij. Wil je wat romantiek? Zoek dan op The Gary Hudston Project, nerd liefde op het hoogste niveau!

Lisa: Getwijfeld om ook voor een Price of Persia-game te gaan, net als Linn, maar uiteindelijk voor Pokémon: Red gekozen, voor de Game Boy. Een tijdloze klassieker, waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb. De Game Boy, inclusief de oude vertrouwde rode cartridge, moest vroeger altijd overal mee naartoe en heb de game echt grijs gespeeld. Deze game heeft ook geholpen met het leren van Engels, dus is ook zeker educatief verantwoord geweest.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.