We hebben een zeer leuke uit-tip voor je: het van Gogh Museum in Amsterdam. Momenteel is er een extra leuke expositie voor de Pokémon-fans in het museum aan de gang en daar zou je zo maar eens een heel leuk souvenirtje aan over kunnen houden.

Het van Gogh museum bestaat 50 jaar en daarom zijn ze een zeer leuke samenwerking aangegeven met Pokémon. Onder meer Pikachu, Eevee en Snorlax zijn op bijzondere wijze in het museum te bewonderen. Wat is dan de link tussen Pokémon en Vincent van Gogh? “Pokémon is een Japans icoon uit de popcultuur en Japanse prentkunst was een belangrijke inspiratiebron voor Vincent van Gogh.”

De hoofdstukken in de collectie zijn natuurlijk hedendaagse Pokémonschilderijen van klassieke Vincent van Gogh-schilderijen. De meest in het oog springende is het zelfportret met grijze vilthoed. We kennen natuurlijk allemaal dit portret van Vincent van Gogh, nu is daar dus een Pikachu-versie van gemaakt. Daarnaast is er ook een slapende Snorlax en Sunflora tussen de zonnebloemen te zien.

Munchlax & Snorlax geïnspireerd op De slaapkamer, 2022, sowsow (1988), The Pokémon Company International, ©2023 Pokémon / Nintendo / Creatures / GAME FREAK

Er zijn tot en met 7 januari 2024 tal van activiteiten te beleven in het museum. Zo is er een heuse speurtocht door het museum. Wanneer je de antwoorden na afloop inlevert krijg je een heel bijzondere Pikachu x Van Gogh Museum promokaart. Hiervoor geldt wel: zolang de voorraad strekt. Er zijn al de nodige akkefietjes geweest waarbij er mensen één niet genoeg vonden en liever de hele doos mee naar huis namen. Een andere activiteit is door na het bekijken van een video zelf een eigen versie van Pikachu te tekenen.

Ben je helemaal enthousiast geworden? Bestel dan snel je tickets hier! Het is wel aan te raden van tevoren te reserveren, want de Pokémon-expositie is razend populair. Niet geheel onbelangrijk: in de shop in het museum zijn exclusieve goodies te koop die in het kader van deze expositie zijn uitgebracht.

© Pikachu geïnspireerd op ‘Zelfportret met grijze vilthoed’, 2022, Naoyo Kimura (1960), The Pokémon Company International, ©2023 Pokémon / Nintendo / Creatures / GAME FREAK. Rechts: Vincent van Gogh, ‘Zelfportret met grijze vilthoed’, 1887, Van Gogh Museum (Vincent van Gogh Stichting)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.