Kerst komt eraan, en als fanatieke gamers zijn vroegen wij ons af welke game zou de kerstman eigenlijk spelen? Welke game denk jij? Onze crew die dit jaar niet op de naughty list staat (gokken wij) zet de games op een rijtje welke wij denken dat de kerstman gaat spelen.

Lisa In eerste instantie dacht ik al snel aan simulatiegames, zoals Flight Simulator, maar dan natuurlijk wel met een mod waardoor het lijkt alsof hij in een virtuele slee door de wolken sjeest, in plaats van in een vliegtuig. Of zou hij Planet Zoo spelen, en dat hij dan heel zijn dierentuin inricht met alleen maar rendieren? Stiekem denk ik dat hij zijn stealth-skills op peil probeert te houden door het spelen van stealth-games zoals Splinter Cell. De Kerstman brengt namelijk graag de cadeautjes rond, maar wil het liefst niet gezien worden om zijn mythische status te behouden. Daarnaast moet hij ook, indien mogelijk, zo sneaky mogelijk door de schoorstenen manoeuvreren en dat is nogal een opgave. En als het de Kerstman niet lukt om verborgen te blijven in de game, dan zie ik hem best de vorige save opnieuw laden, om het nog eens te proberen. Sneaky Kerstman.

Amber Valheim, een game die je op je gemak het hele jaar door kan spelen, want dan heeft de Kerstman het wat rustiger. Het is een heerlijke game waar je kan bouwen, craften, hunten, het heeft alles in zich om zelfs de Kerstman mee te vermaken. Je kan kerstbomen maken, cadeautjes onder de bomen leggen en lekker eten en drinken en het voordeel is het blijft allemaal liggen ook na de kerst, dus als de Kerstman dan weer tijd heeft kan hij toch nog even van de sfeer genieten.

Yvonne World  of Warcraft, een game waar kerst ieder jaar centraal staat. Een grote kerstboom in de grote steden, cadeautjes uitpakken, vliegende rendieren, schattige verklede gnomes. Ik denk alleen dat hij het te druk heeft om deze gezellige periode te zien in World of Warcraft. Want hij heeft het toch veel te druk met cadeautjes klaar zijn.  

Linda Ieder jaar rijdt de kerstman op zijn slee rond om zijn cadeautjes te bezorgen. Een zware opgave natuurlijk voor hemzelf, maar ook voor de rendieren Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen en natuurlijk Rudolph die de slee voortrekken. Iedere dag zijn ze op elkaar aangewezen en je zou je kunnen voorstellen dat de kerstman er af en toe helemaal klaar mee is. Wie zou er niet gek worden van negen rendieren die continue om je heen dwarrelen en zeker op de Noordpool waar niet heel veel ander volk woont. Hij is ze dus af en toe helemaal zat en kan zich dan ook flink afreageren met de klassieke shooter Deer Hunter. Heerlijk met je jachtgeweer op zoek naar herten en ze dan keihard afknallen! Verdere uitleg is in principe niet nodig. De kerstman ziet er de lol wel van in dit tot grote ergernis van de negen rendieren, maar ach die pakken de kerstman wel met een andere game terug.

Alena Ik denk dat de kerstman na alle drukke dagen graag zijn huis en workshop opruimt, dus dan denk ik dat hij wel Viscera Cleanup Detail: Santa’s Rampage speelt. Al hoop ik niet dat het huis van de kerstman er echt zo uit ziet. Arme elfjes… Maar daarna wil hij denk ik echt relaxen, maar tuinieren kan niet met zoveel sneeuw. Dus dan maar met Garden Simulator aan de slag.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.