Een game gerelateerd uitje is natuurlijk altijd leuk vooral in de kerstvakantie. Samen met mijn dochters mocht ik naar Portal in Sevenum. En ik vertel je daar graag alles over. Ik kan nu alvast verklappen dat het een uitje is voor echte gamers.

Locatie

Portal is onderdeel van vakantiepark de Schatberg in Sevenum (Noord-Limburg). Je kunt het bezoeken als je hier op vakantie bent maar je kunt er uiteraard ook naar toe als bezoeker.

The Portal Action House is een fysieke gamewereld die bestaat uit 3 uitdagende levels. Stap via The Portal in deze wereld en waag je aan verschillende sportieve uitdagingen.

Laat je vetste skills zien op de freerunbaan in level 1 en eindig met een salto in de airbag. Oefen je vetste tricks op tal van trampolines in level 2. Of race over de pumptrack met een step of BMX fiets in level 3!

The Portal Action House is dus dé plek om je vetste freerun of trampoline skills te oefenen en te verbeteren. Daarnaast is het een supertoffe hangout spot voor tieners en jongvolwassenen waar ze samen kunnen chillen én tegelijkertijd sportief bezig zijn.

Over Portal

Als je Portal in komt kom je in het huis van de familie Johnson. Het huis ziet er verlaten uit. Maar wat als eerste opvalt is dat de kinderen woonachtig in het huis dat ze dol zijn op gamen. Amy Max en Landon hadden contact met Prinses Reya in de virtuele wereld. Maar ze is in gevaar. Ze wilde haar helpen maar werden aangevallen door de Evils uit het bitversum. De kinderen weren ontvoert en het huis veranderd langzaam in pixels. Jouw doel als bezoeker is om de kinderen te redden.

Onze ervaring

Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten van Portal in Sevenum. Het is een leuke ruimte in gamestijl. Oude retro games en spullen staan verspreid door het huis. Achter het huis is een grote ruimte met trampolines, heel veel trampolines. Hier kun je free runnen, springen en klauteren over allerlei obstakels. Springen kan van stoere salto’s tot gewoon je skills laten zien.

Naast de trampolines is er een ruimte waar je kunt bmx-en een heuse baan waar je op deze fiets kan springen en je moves kan laten zien. Gelukkig met genoeg beschermingsmiddelen van helm, polsbeschermers tot kniebeschermers. Een echte go voor de dare-devils.

Onze mening

Wat een geweldig uitje. We hebben uitgebreid rondgekeken. Je kunt Portal in voor een blok van drie uurtjes. Dat was voor ons ook lang genoeg, want dat springen, klimmen, klauteren en fietsen is wel flink vermoeiend. Maar wat is het gaaf, het is mooi opgezet. Vooral als je zelf een echte gamer bent is het leuk en herkenbaar. Er is genoeg te zien. En voor de kinderen is het een uitje waarbij ze zicht goed amuseren.  Hieronder een overzicht van de prijzen.

Entree
(blok van 3 uur)
€ 13,50
Junior Jump€ 7,50
Avondtarief
(18.00 tot 20.00 uur)
€ 8,00
10-rittenkaart€ 95,00
  

Portal is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Speciaal voor de jongere kinderen is er Junior Jump. Hier kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar ongestoord springen en klauteren onder begeleiding van een volwassene.

Gegevens

Midden Peelweg 7
5975 MZ Sevenum
Nederland

Website: https://www.fecsevenum.nl/activiteiten/the-portal-action-house/

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.