Na een paar letters te hebben gehad waarbij het lastig was om een game bij te benoemen is het bij de letter R al iets makkelijker, wacht maar tot volgende week dan is de keuze pas reuze. Maar goed nu eerst de letter R!

Patricia: Ga ik voor een klassieker? Of kies ik toch voor een game die nog niet heel oud is? Tenminste het voelt niet oud als ik het over de Rabbids heb. Deze knotsgekke konijnen met hun vreemde avonturen zijn in games ook erg lollig. Toch ga ik voor de klassieker van Roller Coaster Tycoon, die ook al eens in onze Memory Monday voorbij is gekomen! Wie wil er geen eigen pretpark? Het bouwen van achtbanen, snackpleinen, paadjes met bloemetjes erbij en wachtrijen voor de attracties kon je prima aan me overlaten. Het ging erom dat de bezoekers het naar de zin zouden hebben, maar het moest ook altijd mooi aangekleed worden.

Alena: Ha! Eindelijk zijn we bij de R, want op deze zit ik al een tijdje te broeden. Ratchet & Clank staat zeker weten in mijn top 5 games aller tijden. Al sinds de PlayStation 2 liggen de games in mijn kast en Ratchet & Clank: Rift Apart was dan ook vanaf de release hier in huis. Wat een heerlijke games zijn het, om even af te reageren, rond te rennen en te genieten van het heerlijke verhaal. Wat ik altijd al fijn heb gevonden is dat het een toegankelijke shooter is en ook heel geschikt voor kids, aangezien er geen echt geweld in zit (fantasy violence) en de animaties ook heerlijk zijn. Mijn dochter is ook helemaal gek van de paarse lombax Rivet, dus zij mag ook graag af en toe in de huid kruipen van een van beide lombaxes. Des te fijner dat de game in verschillende moeilijkheidsgraden te spelen is.

Linn: de grootste klassiekers zijn natuurlijk al genoemd, maar Rayman mag natuurlijk niet ontbreken! Rayman 2: the Great Escape heb ik destijds ook grijs gespeeld op de PC. Wat was dat genieten om al die Lums te pakken te krijgen. Het begint echt meteen weer te jeuken om de Switch-versie te gaan spelen en eerlijk gezegd had ik dat al eerder in de planning staan.

JadziaSam: Dit is een lastige keuze. Hierbij moet ik gaan kiezen tussen de Resident Evil-serie, Rebel Galaxy, en Risen. Bij de Resident Evil-serie moet ik vooral terugdenken aan de tijd dat ik met ontzettend veel plezier samen met MsMarvel, op Twitch streamde en speelde. We hebben toen heel veel lol gehad, en het was heerlijk om zo nu en dan te schrikken. Rebel Galaxy zorgde er bij mij als Sci-Fi fan voor dat ik in een wereld zoals die van Star Trek kon rondvliegen en handelen. Risen is een heerlijke RPG van een van mijn favoriete uitgevers, Piranha Bytes. Alledrie verdienen ze het om bij de R genoemd te worden vanwege hun eigen unieke stijl en gameplay.

Lisa: De eerste game die bij mij opkwam was natuurlijk ook Roller Coaster Tycoon (blijft een heerlijk spel om te spelen – lees: nietsvermoedende bezoekers uit achtbanen te laten vliegen), maar om het wat gevarieerd te houden heb ik uiteindelijk voor Risen gekozen. Deze game kwam uit in 2009 (op 30 oktober om precies te zijn, wat vandaag is!) en is een actie RPG dat zich afspeelt in een atmosferische en duistere fantasiewereld, waarin jouw acties consequenties hebben. Doet dus een beetje denken aan de Fable-games hierdoor. Super leuke game en naar mijn idee een beetje een vergeten pareltje.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.