Herinner je nog die open dagen van scholen en opleidingen? Dat je rijen met tafels langs moest om te kijken wat je “later wil worden”. Ik weet in ieder geval nog dat ik geen idee had, of misschien wel, maar toch ook weer niet. Tegenwoordig is er nog veel meer keuze dan vroeger en beginnen steeds meer mensen voor zichzelf. De Sims 4 Kokkerellen Maar probeert deze generatie een steuntje in de rug te geven.

Het De Sims 4 Kokkerellen Maar Accessoirepakket bevat alles wat je Sims nodig hebben om een eigen onderneming in het bakken en braden te starten. Compleet met kraampje en keukenapparatuur ben je goed uitgerust om je dromen te volgen. Het eerste wat mij in de nieuwe items opvalt is de mixer. Ik plaats deze dan ook gelijk op mijn aanrecht om te kijken wat ik er mee kan. Gelukkig krijg ik uitleg over alle mogelijkheden. Met deze vriend kan ik eten voorbereiden, zodat het koken minder tijd kost. Denk daarbij aan deeg en beslag, maar ook voorgesneden groentes. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om maaltijden te kunnen maken. Als je het via deze machine doet, heb je de kans om jouw gerechten naar een nieuw niveau te tillen. In het gerechtenmenu (bijvoorbeeld op het fornuis) kun je vervolgens kiezen tussen het gebruiken van voorbereid eten of niet.

De mixer werkt inderdaad heel handig, aangezien je de spullen erin doet en er later weer uit kunt halen. Niet vergeten, want het kan wel bederven! Naast de mixer is er ook een pizzaoven die je bijvoorbeeld in de tuin kunt zetten. Hier zou je bijvoorbeeld vers deeg voor kunnen maken met de mixer! Ik besluit een pizzaoven in mijn tuin te zetten, maar op de een of andere manier heb ik steeds brand rondom mijn pizzaoven. Ik kan de oven ook niet overal op plaatsen en dat is wel wat onhandig. Hij moet per se op een aanrecht, en die vind ik nou niet altijd even mooi om buiten neer te zetten. Dan maar binnen naast mijn wafelijzer.

Met mijn voorraad deeg, beslag en verse ingrediënten sla ik aan het bakken. Mijn Sim slingert wat deeg de lucht in voor een verse focaccia en vult daarna het wafelijzer met beslag en verse banaan voor een bananensplitwafel. Wat prettig is, is dat je ook hier niet bij hoeft te blijven staan, want je kunt het er later uit halen. Die pizzaoven moet je dus wel goed in de gaten houden, want hij kan zomaar ontvlammen, waardoor de hele keuken in lichterlaaie kan komen te staan. Niet heel relaxt dus. Wel kun je de apparaten upgraden, waardoor ze bijvoorbeeld sneller zijn, maar een vuurvast apparaat zou toch ook wel prettig zijn.

Met mijn voorraad baksels (ik heb ook nog koekjes en muffins gebakken) besluit ik mijn kraam te vullen. Ik heb niet echt een voorraad, maar ik heb genoeg om te verkopen. De kraam kun je op je eigen kavel plaatsen, maar je kunt hem ook in je inventaris stoppen om op een andere mooie plaats te gaan verkopen. Ik neem voor de zekerheid toch nog wat extra kleine keukenapparaten mee, zodat ik nog wat extra’s kan maken. Deze kan ik namelijk op de tafeltjes van mijn kraampje plaatsen. Ik plaats mijn voorraad op mijn kraam en start de verkoop. Na een aantal Sim-minuten komen de eerste klanten aanlopen. Het duurt even voor er iets gekocht wordt, maar al snel lopen de simoleons binnen. Je kunt de prijzen van je items aanpassen, van 0% tot 300%. Mocht je het idee hebben dat je toch nog wat moet onderhandelen, dan kan dit met wat charisma (gewoon oefenen dus).

Ik heb nu items uit het pakket van Kokkerellen Maar gebruikt, maar in principe kun je van alles verkopen in je kraampje. Zo zou je bijvoorbeeld ook ijsjes kunnen verkopen en de ijsmachine op een van je tafels plaatsen. Ze willen in ieder geval dat jouw Sims hun droom achterna gaan en stimuleren de generatie jongeren en jongvolwassenen die op zoek zijn naar hun droom hetzelfde te doen.

Alena’s conclusie

Het was een tijdje geleden dat er een accessoirepakket werd toegevoegd, maar ik kan wel zeggen dat ik dit het beste accessoirepakket tot nu toe vindt. Er zitten misschien nog wat haken en ogen aan met ontvlambare pizzaovens, maar verder is het pakket heel compleet en brengt het erg leuke nieuwe gameplay met zich mee. Dat valt me absoluut niet tegen, dus ik ben om! Ook als je dus weinig met het bakken hebt, maar liever ijsjes of wollen sokken verkoopt, geen probleem. Het Sims 4 Kokkerellen Maar Accessoirepakket is nu verkrijgbaar voor pc via de EA app, Mac via Origin, Steam, Epic Games Store, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox
Series X|S en Xbox One.

+ Leuke nieuwe items
+ Toffe gameplay
+ Integratie met bestaande items

– Zeer licht ontvlambare pizzaoven

WIN-ACTIE

Nee, deze zijn we niet vergeten! We mogen namelijk een Kokkerellen Maar Accessoirepakket weggeven aan iemand die ons hun droom kan vertellen. Check de instagram post voor alle informatie over deze toffe win-actie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.