Planet Zoo neemt de speler dit keer mee naar Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en delen van Australië met het Oceaniëpakket. In de preview schreef ik dat ik blij verras was met de aankondiging van de dit pakket en de bijbehorende diersoorten. Maar heeft het pakket ook echt wat toe te voegen?

De dieren van het pakket zijn van elkaar in ieder geval heel divers. De kiwi, de dwergpinguïn, de tasmaanse duivel, de vleerhond en de quokka zijn allemaal heel verschillende dieren en hebben ook weinig overlap met diersoorten die in de basisgame of bij andere DLC zitten. De vleerhond maakt gebruik van het toegankelijke vivarium, dus zijn er inmiddels acht diersoorten die je daar kunt plaatsen. De vleerhond is daarnaast ook erg leuk om naar te kijken met zijn pluizige oortjes. Soms vliegen ze druk door het vivarium, maar je kunt ze ook rustig ingepakt zien hangen. Het gedrag van de dieren lijkt te kloppen, al heb ik het idee dat mijn vleerhonden soms wel erg lang blijven vliegen. De tasmaanse duivel is lekker actief en loopt veel heen en weer en de quokka hupt en hobbelt lekker door het zand.

De kiwi is een klein schattig bruin loopvogeltje wat je door het verblijf ziet scharrelen, maar ze kunnen zich ook verstoppen in hun burcht onder de grond. Een camera daar is dus geen overbodige luxe. Ik had eigenlijk verwacht dat de quokka een publiekstrekker zou zijn, maar deze deed het ook erg goed! Ze zijn wel erg klein, dus maak het verblijf vooral niet te groot (is altijd een uitdaging voor mij), anders zien de bezoekers ze nauwelijks. Die fout maakte ik ook bij de kleine pinguïn. Ik had vrij veel en diep water, wat natuurlijk ook nodig is, waar ik ook een bezichtigingskoepel in had geplaatst. Het idee van de bezichtigingskoepel is echt heel erg leuk, maar je moet het wel op de juiste plek kunnen plaatsen, anders zien je bezoekers nog steeds niets. Mijn pinguïns zoefden wel langs, maar vrij hoog en ver weg, waardoor het zicht misschien nog steeds wat beperkt was. Oefening baart kunst! De ingang van de koepel moet verbonden zijn aan het muren van het verblijf en dat vind ik wel jammer. Daar moet je dus van te voren al goed rekening mee houden met het bouwen.

Het Oceaniëpakket heeft ook bijbehorend decoratiemateriaal. Deze stijl vind ik heel leuk en biedt ook weer veel ruimte voor creativiteit. De natuurlijke materialen passen heel goed bij de verschillende diersoorten van dit pakket. Vooral de bomen en struiken vind ik erg mooi, want ik ben niet zo’n fan van de nep-lava rotsen. Ik kan me wel voorstellen dat je er leuke dingen mee kunt maken. Ook de blauwdrukken voor de gebouwen zijn mooi en voor de verandering wat minder massief. Ze ogen wat zachter en dat vind ik zelf wel prettig.

Het nieuwe carrière-level is best een uitdaging, gezien het park nog helemaal geen dieren heeft, enkel decoratie die je niet kunt verkopen en natuurlijk een beperking in het aanpassen van het terrein. Je moet dus echt opnieuw beginnen en dat is uitdagend, maar ergens ook wel fijn. Soms zijn er verblijven waar je net niets mee kan of moet je zoveel herstellen voordat het park fatsoenlijk functioneert. Behalve het nieuwe pakket is er ook een grote update geweest, onder andere met de bezichtigingskoepel. Zoals ik hiervoor al beschreef is het zeker een toffe toevoeging, maar wat creativiteit is wel belangrijk. Ik heb ook gelijk het slingeren van de orang-oetan bekeken en dat ziet er inderdaad veel natuurlijker uit.

Alena’s oordeel

Het Oceaniëpakket heeft zich voor mij toch nog kunnen onderscheiden van zijn voorgangers die ik toch wel teleurstellend vond. De diersoorten zijn leuk en anders dan de anderen. De bouwmaterialen en flora passen er goed bij en zijn fijn om mee te bouwen en decoreren. Ik zie het dan ook echt als een aanvulling en niet als een herhaling en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Stel dat je dit als eerste DLC aanschaft, dan is het ook heel compleet en krijg je waar voor je geld. De combinatie met de nieuwe bezichtigingskoepel van update 1.15 pakt ook lekker uit. Een aanrader dus! Het Planet Zoo: Oceaniëpakket is nu verkrijgbaar op Steam voor €9,99.

+ Originele nieuwe diersoorten
+ Mooi bouwmateriaal
+ Fijne blauwdrukken

– Bouwen bezichtigingskoepel niet optimaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.