Gamen is een populair tijdverdrijf. Tegenwoordig is het zowel een hobby van zowel mannen als vrouwen. Soms wordt je scheef aangekeken wanneer je op latere leeftijd nog met game-consoles in de weer bent of wanneer je partner er de pret niet van in ziet. Hoe zit het bij onze redactie? Zouden zij een geliefde kunnen hebben die niet van gamen houdt?

Alena: Nou, dat zou wel kunnen, zolang hij mij dan wel laat gamen! Ik vind het niet belangrijk dat je alle interesses hetzelfde moet hebben, maar je moet elkaars interesses wel kunnen respecteren en af en toe interesse kunnen tonen in de interesse van de ander. Zolang dat het geval is, hoeft mijn geliefde niet van gamen te houden, maar het is natuurlijk wel heel fijn als het wel zo is ;).

Patricia: Ik denk dat je deze vraag beter aan mijn man kan stellen. Hij gamed momenteel meer dan ik en hij zou het soms wel fijner vinden als ik weer eens mee zou gamen. Toch denk ik dat je elkaar ook een hobby moet gunnen en dat als ik van gamen zou houden en hij niet, dan zou hij mij daar heus in steunen, toch?

Amber: Nee. Gamen is niet alleen mijn hobby, maar ook wel een stukje van wie ik ben. Het is een rode draad door mijn leven, ik heb kampioenschappen gamen gedaan al sinds mijn 16e dus het is altijd een deel geweest van mijn verhaal. Ook nu game ik nog graag. Het kan zijn dat ik zo een week mijn PC niet opstart, maar ik ga nog naar veel LAN’s (met vrienden) en ik denk dat ik het te lastig zou vinden om met iemand samen te zijn die dat deel van mij niet snapt.

Lisa: Ja hoor, dat kan zeker. Het is natuurlijk leuk om af en toe samen te gamen (mijn vriend heeft me meerdere malen moeten redden met zijn leger in Age of Empires II, omdat mijn dorp weer eens platgebrand werd), maar het zou denk ik geen ramp zijn als mijn partner niet zou gamen. Wat voor mij belangrijk is, is dat je elkaars interesses respecteert en elkaar vrij laat daarin. Echter, als mijn partner gamen echt zou haten, tja dan zou het denk ik geen match zijn.

Linn: absoluut wel. Ieder zijn ding. Toch is het leuker om samen te gamen. Zeker omdat we hier gek zijn op coop-games. Zo nu en dan bij het solo-gamen is het een gevecht om wie de tv mag claimen om te gamen. Als vriendlief en tegelijk de Nintendo Switch en de tv wilt gebruiken zit ik er als een verloren vogeltje bij. Toch is het fijn als je de liefde kunt delen.

Hoe zit het bij jou? Kun jij een relatie hebben met iemand die niet into gamen is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.