Het is weer maandag, zomervakantie en misschien voor jou de mogelijkheid om je brein aan het werk te zetten. Aan welke game denk jij bij de letter F?

Patricia: Fall Guys! Ik moet je bekennen dat dit een game is dat we regelmatig hier thuis spelen en alsnog kon ik er niets bij bedenken. In eerste instantie had ik Lego Friends, maar dan minus de Lego. Dat werd ineens mijn back-up plan omdat de Fall Guys voorbij kwamen. Hoe ver kom jij in de game? Ik vind het soms wel heel erg stressen, maar dat is misschien ook net waarom het zo leuk is, samen met al die andere mensen die door de levels lopen en stuiteren.

Alena: Oké, voor de game die bij de letter F te binnen schoot moet je wel een baas zijn als je het kent. Forever Growing Garden was een game voor de PC die ik altijd bij mijn opa (jawel) speelde toen ik zelf nog geen PC had (wij hadden toen alleen een Commodore 64 en Atari). De game stamt uit 1993 en is ontwikkeld door Communication Wave. Als ik er nu naar terug kijk is het niet om aan te zien, maar toen vond ik het echt heerlijk om een beetje heen en weer te klikken in mijn tuintjes. Het waren een aantal minigames met het tuinier thema en blijkbaar leuk genoeg om mijn kinderhart sneller te doen kloppen. De paint stijl en animaties maken het extra nostalgisch. Dank voor deze trip down memory lane.

Linn: Farm Frenzy! Ik heb op de pc aardig wat uren gespendeerd aan het onderhouden van boerderijen en daarbij kippen, koeien en varkens houden. Heerlijk om te spelen en veel levels. Het was een groot succes, waardoor er vele varianten op de markt zijn verschenen tot een editie met pinguïns en ijsberen aan toe.Amber: Als we de “The” weg mogen denken dan is het voor mij The Forest. Ik heb deze game met twee vriendinnen gespeeld tijdens corona. We konden elkaar niet meer zien, we hadden niet zoveel meer te doen en vroeger speelden we Counter Strike Global Offensive, maar daar had niemand zin in om casual te doen dus kwamen we uit bij dit survivor spel en we hebben het echt uren gespeeld. Alles samen ontdekt en gevochten voor ons leven en natuurlijk ook achievements gegrind. Het spel is niet super groot, we hadden het vrij snel uit gespeeld, maar we hebben er wel heel wat uren tegenaan gegooid. Er is een vervolg “Sons of the Forest”, maar die heb ik nog niet gespeeld.

Lisa: De letter F moet voor mij natuurlijk wel Fable (2004) zijn! Dat is denk ik één van de eerste games waar ik echt op de release zat te wachten. Ik verzamelde knipsels en interviews en heb de game van Project Ego in Fable zien veranderen. Ik had op een gegeven moment zelfs een kleine fansite en schreef verhaaltjes over mijn personage. Een iconische game, wat mij betreft, en eentje die ik van tijd tot tijd nog wel eens opstart. Prachtige muziek van Danny Elfman ook.

Sam: Op de eerste plaats moet ik, net als Lisa, toch echt Fable op mijn ABC-lijstje zetten! Ik was een echte PC-gamer en helemaal in de ban van de Warcraft-games. Maar ik was ook ontzettend nieuwsgierig naar Fable, de game waarbij je keuzes daadwerkelijk impact hebben op het verhaal. Fable werd uitgebracht op de Xbox, maar als PC-gamer weigerde ik om een console te kopen. Dus ik wachtte geduldig af, in de hoop dat het spel uiteindelijk ook naar de PC zou komen… Maar het duurde te lang. Uiteindelijk besloot ik om overstag te gaan en kocht ik mijn eerste Xbox. Sindsdien heb ik altijd zowel een PC als een Xbox gehad, vanwege mijn liefde voor de Xbox-console. Fable was het absoluut waard!
Naast Fable is er nog een andere F-game waar ik vele uren in heb gestoken: Forza Horizon. Ik geniet van het vinden van de “barn finds”, het heerlijk rondcruisen over het platteland, het verzamelen van een indrukwekkende autocollectie en natuurlijk de vele uitdagende races die de Forza Horizon-serie te bieden heeft.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.