Stiekem sta je er natuurlijk niet echt bij stil, maar soundtracks vormen een belangrijk onderdeel voor een film, serie en natuurlijk ook game. Een game staat niet zonder achtergrondmuziek. Daarom in deze FAQ: Wat is je favoriete game-soundtrack?

Alena: Tropico! Ik word altijd zo vrolijk als ik de muziek van Tropico hoor! Dan voelt het gelijk alsof het zomer is en beweeg ik me al salsa dansend door de kamer (of wiebelend in de auto). Ik vind de muziek van The Legend of Zelda ook altijd heel erg fijn om naar te luisteren, maar die zet ik niet zo gauw tussendoor even aan. Sowieso vind ik muziek heel erg belangrijk in een game en luister ik graag naar de muziek van een game die ik met veel plezier heb gespeeld. Maar de soundtrack van Tropico kan ik echt altijd wel luisteren.

Linn: De keuze is echt enorm lastig. Game-soundtracks zijn heerlijk en zeker op vinyl. Ik ga toch, en dit is vast bijzonder, voor een game die ik zelf niet eens gespeeld heb. Whut?! Ja, ja, hier in huis worden de nodige game- en filmsoundtracks afgespeeld en deze was zo mooi dat hij echt onder de favorieten valt. Het gaat hier om Red Dead Redemption 2! Naast Unshaken van D’Angelo staat er nog een prachtig nummer op en wel See the Fire in Your Eyes:


Patricia: Ik let eigenlijk niet heel erg op de sound-track van games. Wel vallen bepaalde deuntjes op, zo werd er eens op tv een deuntje van De Sims gebruikt. Verder zou ik het niet durven zeggen en laat ik deze vraag verder aan me voorbij gaan.

Yvonne: Ik blijf de muziek van de eerste World of Warcraft nog altijd mooi vinden. Deze muziek heb ik uren aan gehad tijdens het gamen. Het brengt herinneringen met zich mee. Bij andere games let ik er wat minder op. Hoewel ik bij Hogwarts Legacy wel het Harry Potter deuntje herkende.

Amber: Counter Strike 1.6. Niet omdat het zo’n geweldige soundtrack is, maar de nostalgie doet het hem voor mij. Als ik het hoor en dat begin plaatje zie dan ben ik weer helemaal terug in de tijd dat ik zorgeloos kon gamen en nog geen verantwoordelijkheden had.

Lisa: Er zijn zoveel prachtige game-soundtracks, maar mijn ultieme favoriet blijft toch denk ik die van The Witcher 3: Wild Hunt (gecomponeerd door Marcin Przybyłowicz, Mikołaj Stroiński en Percival). Het is een prachtige hommage aan de Slavische cultuur, daar de game gebaseerd is op Slavische mythologie. Verschillende authentieke instrumenten zijn hiervoor gebruikt, zoals de draailier en doedoek, gecombineerd met prachtige vocals. De atmosferische muziek loopt altijd naadloos over in meer functionele muziek, zoals danger music. Laatstgenoemde is effectief, maar blijft ook van filmische kwaliteit en is losstaand ook prima te luisteren. De muziek is één van de redenen waarom The Witcher 3 als thuiskomen voelt. Zelf verzamel ik ook soundtracks op vinyl en daar zit The Witcher 3 ook zeker tussen (in meerdere uitgaven). Honorable mentions zijn: The Last of Us Part I/Part II (Gustavo Santaolalla), Bloodborne (mix van Westerse en Japanse componisten) en Fable (Danny Elfman).

Wat is jouw favoriete game-soundtrack?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.