Je kan tegenwoordig op zoveel mogelijke consoles gamen, niet alleen de Xbox, PlayStation, Switch of PC. Ook je telefoon of tablet geeft een hoop mogelijkheden. Waar speel jij het liefste op? En heb je ook een game die met de letter E begint?

Patricia: Time-Management games zijn één van mijn favoriete genre, van jou ook? Dan moet je vast ook wel weg zijn van de hele Emily game-reeks. In elke game staat het verzamelen van ingrediënten, koken van gerechten en mensen bedienen centraal. Dat alles binnen een bepaalde tijd, ik hou er zo van! De game verteld daarnaast ook het levensverhaal van Emily, haar familie en vrienden. Ik heb er dan ook al wel eens over geschreven: Emily tea garden casual game.

Alena: Heeft die Patries snotver weer mijn suggestie weggekaapt. Ik heb de games van Emily echt verslonden (alleen de mobiele versie niet). Er komt weer een nieuwe aan met het ouderwetse format, had je dat al gelezen?! Maar dan nu mijn bijdrage voor de letter E. Endless Ocean is misschien niet zo heel bekend, maar is wel een goede game. Je bent een duiker en gaat op zoek naar de mysteries van de oceaan. Je moet op verschillende plekken duiken en zoeken naar bijzondere locaties en zeedieren. Persoonlijk vond ik het wel een beetje exposure, aangezien ik wat last heb van thalassofobie (ik krijg al kriebels als ik er over praat). Het snorkelen vond ik echter wel heel fijn in deze game, maar het diepe en wat minder heldere water was minder aan mij besteed.

Linn: Earthworm Jim! Dit was het eerste wat er in mij opkwam. Van de game op de Super Nintendo heb ik enorm genoten. Lekker met je wapen in de lucht ratelen en we gierden het uit. Of met je wormenhoofd tegen vijanden aan knallen. Heerlijk, het was eigenlijk een enorm malle game, maar ik heb zeer genoten. Elektrische stoelen en koeien, wanneer ik het nu weer zou spelen zou ik het toch ook van een andere kant bekijken gok ik.


Amber: Even geen hardcore game als mijn favoriete game met de letter E, maar een casual game, namelijk Escape Academy. Het is een escape room spel, maar dan één die echt heel goed gedaan is en er is ook al een DLC. Ik heb het met veel plezier in een rap tempo uitgespeeld. De kamers zijn uitdagend en afwisselend en er zijn achievements!! Het verhaal kan ik je niet echt veel over vertellen, want om eerlijk te zijn skip ik dat heel hard, maar voor de escape rooms, als je daar van houdt, is dit echt een aanrader.

Lisa: Helaas zijn de servers voor deze game al in 2018 gesloten, maar toch kies ik Evolve voor de letter E. Dit was een first-person-shooter, met een asymmetrische structuur, net zoals bijvoorbeeld Dead By Daylight. Vier spelers zijn zogenaamde Hunters en één speler is het monster. Ik vond het zelf een erg vermakelijke game, met boordevol actie. Ondanks dat ze game destijds succesvol werd ontvangen, ging het aantal spelers al snel naar beneden. In een poging om de game nog te kunnen redden werd er een free-to-play variant uitgegeven (Evolve Stage 2), maar dat bleek tevergeefs. Erg jammer, want het was een toffe game en leende zich prima om even tussendoor te spelen.

Sam: Mijn lieve vader is een vrachtwagenchauffeur en mijn zusje heeft ook een tijdlang stoer als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Dankzij Euro Truck Simulator kan ik even in hun wereld duiken en de wegen onveilig maken, wat ik heerlijk vind. Helaas eindig ik vaak met een beschadigde oplegger omdat die bocht toch iets lastiger bleek dan ik dacht. Ook het lossen is virtueel bijna net zo’n grote uitdaging als in de echte wereld. Ik heb enorm veel respect voor mijn vader en zusje, omdat zij in staat zijn om zo’n groot voertuig te besturen. Het is echt hard werken om vrachtwagenchauffeur te zijn.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.