TomoCon, Heroes Dutch Comic Con, Spellenspektakel, Tomofair en ga zo maar even door. Zo nu en dan zie je door alle events de bomen van het bos niet meer. Toch zijn ze stuk voor stuk leuk om te bezoeken. De keuze en reuze en uit dat enorme aanbod is het lastig te kiezen om een favoriet event uit te kiezen. Toch is het onze redactieleden gelukt. Op welke events kun je onze crew waarschijnlijk tegen het lijf lopen?

Alena:
Ik vind Comic Con (HDCC) echt heel leuk. Ik word zo blij van al die mensen die een hobby, interesse of passie met elkaar delen. Of het nou gaat om Anime, Marvel, Star Wars, cosplay, het maakt eigenlijk niet uit. Iedereen heeft zoveel respect voor elkaar, iets waar we soms wel wat meer van mogen hebben in deze wereld. Op gamescom ervaar ik altijd hetzelfde! En dan kun je ook nog eens heel veel nieuwe games uitproberen. Als we het dan hebben over events waar ik nog nooit ben geweest maar die ik wel altijd probeer te volgen dan vind ik de Comic Cons in de USA E3, Star Wars Celebration en de D23 (of welk jaar het dan ook maar is).

Linn:
Ook voor mij is Heroes Dutch Comic Con te Utrecht toch wel de leukste. Naast dat het ook de grootste is, is het daarbij de leukste. Er is veel te doen en je hoeft je absoluut niet te vervelen. Grootse acteurs en actrices, een groot zij-programma én een hoop om te shoppen. Het fijne daaraan is dat er ook voor iedere geek wel iets te vinden is, of dat nu op anime- film en series of op bordspel-gebied is. Hoewel ik niet zo vaak meer naar events ga zou HDCC toch zeker wel de voorkeur hebben.

Boevje:
Voor mij is het toch echt LAN’s. Ik ga al vanaf mijn 15e naar LAN’s en heb veel verschillende meegemaakt. Van 5 LAN’s per jaar ging ik vanaf 2017 nog maar naar één per jaar en dat was the reality, maar door corona is dat alweer even geleden. Hij komt dit jaar weer terug dus ik zal zeker weer even langs gaan en ik hoop dat het in de toekomst nog elk jaar door zal gaan! Heerlijk ongestoord het hele weekend gamen zonder afleidingen, praten en biertjes drinken met vrienden, perfecte combinaties!

Jadzia:
Dat is echt een lastige keuze! Als pers vind ik het heerlijk om naar Gamescom te gaan. Daar heb ik zoveel lieve mensen leren kennen. Het is een geweldige vibe die er dan un Keulen heerst. Als ik een event in Nederland moet kiezen dan zeg ik toch echt Elfia. Heerlijk om zo rond te dartelen als een elf op het terrein van een kasteel. Terwijl je heerlijke muziek hoort en lekkere mede kan drinken. Het voelt altijd als even terugtrekken in een sprookjeswereld.

Welk geeky event is jouw favoriet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.