Veel gebieden van over de hele wereld zijn al goed vertegenwoordigd in Planet Zoo, maar kennelijk konden de tropische regio’s nog wat meer gebruiken. In het Planet Zoo: Tropisch Pakket zien we weer leuke nieuwe diersoorten, flora en natuurlijk een nieuw scenario. Er zijn echter al zoveel pakketten, dus voegt het wel echt weer wat toe?

Om een goede indruk te krijgen van het nieuwe pakket begin ik met het nieuwe scenario, het Summer Project op Bali. Het eerste wat mij opvalt is het enorme verblijf voor de vari en de rode vari. Het beslaat het midden van het park en is een behoorlijke uitdaging om goed te managen. Ondanks dat de dieren veel klimgelegenheid hebben en voldoende vermaak, hebben ze eigenlijk te weinig plekken om te eten. Het heeft echter niet de prioriteit, dus ik laat het even voor wat het is. Ik focus me eerst maar even op de eerste doelen voor dit scenario, welke zich richten op de basis van het park.

Deze eerste doelen had ik vrij snel voor elkaar, dus daar zat de uitdaging nog niet. Daarna wordt het wel iets pittiger, want je moet onderzoek gaan doen, aandacht besteden aan marketing en winst draaien met shops. Er staan echter maar twee shops, dus je moet erg creatief zijn om hier winst mee te kunnen maken. Voor de gouden doelen moet je de kwaliteit van het park nog verder opschroeven en kost het vooral geduld en goed management. Het is zeker een leuk scenario, flink uitdagend, maar dat enorme verblijf in het midden was mij wel een doorn in het oog.

De dieren van dit pakket zijn dus dieren die in Tropische omgevingen voorkomen, de fossa, de withandgibbon, het penseelzwijn, de Indische varaan en de kapucijnluiaard. De fossa’s klommen direct in bomen, waar ze ook het grootste deel van de tijd rondhingen. Dat is ook hoe ze zich zouden moeten gedragen, dus dat was wel tof om te zien. Ook de withandgibbon is het liefst in de bomen en andere klimtoestellen, dus die zie je heel veel slingeren en heen en weer lopen. Het was daar ook altijd erg druk met bezoekers, wat ik wel snap, want ik heb er ook veel naar zitten kijken (en dat zou ik in een echt dierenpark ook doen trouwens).

Het penseelzwijn is misschien qua activiteit iets minder interessant, maar ziet er wel ontzettend schattig uit met de pluimpjes op hun oren. De Indische varaan vind ik dus echt fantastisch. Ik hou sowieso wel van varanen en soortgelijke reptielen en deze Indische varaan ziet er echt heel tof uit. Ze zwemmen graag in het water en anders liggen ze lekker in de zon, maar onder water zien ze er toch wel heel tof uit met hun glimmende geschubde huid. Tot slot dan nog over de kapucijnluiaard, het vivariumdier van dit pakket. Ze worden geplaatst in het toegankelijke vivarium, zodat bezoekers ze goed kunnen bekijken. Zoals je al zou verwachten van een luiaard bewegen ze niet veel en hangen ze veel op dezelfde plek. Als je dus wil zien dat ze iets anders doen dan rondhangen moet je heel veel geduld hebben. Ze zijn wel echt heel schattig.

Het Planet Zoo Tropisch Pakket heeft natuurlijk ook weer nieuwe flora en vooral veel nieuw decoratie- en bouwmateriaal. Daarmee kun je jouw parken een mooie tropische uitstraling geven. Overigens is het grootste deel van het materiaal in Indonesisch tropische stijl, maar dat hindert niet, want er was ook al veel tropisch materiaal. Ik vond bijvoorbeeld de blauwdruk voor het toegankelijke vivarium wel heel fijn, al zijn de blauwdrukken voor de shops niet per se vernieuwend.

Alena’s conclusie

De dieren zijn leuk, maar zijn niet heel erg vernieuwend. Inmiddels zijn er al heel veel pakketten, waardoor je veel overlap krijgt met bestaande diersoorten. Logisch natuurlijk, want niet ieder dier is uniek, maar dat maakt wel dat het heel moeilijk wordt om bijvoorbeeld in Sandbox echt keuzes te maken welke dieren je nu eigenlijk in je park wil plaatsen. Mocht je nieuw zijn in de wereld van Planet Zoo en nog niet zoveel pakketten hebben, dan is het zeker wel een hele leuke aanvulling. Wat vooral fijn is, is dat we nu steeds meer nieuwe diersoorten voor in het toegankelijke vivarium krijgen. In dit geval is de kapucijnluiaard wel een hele leuke, want tot nu toe hadden we alleen vliegende dieren. Het scenario is weer een mooie uitdaging voor iedereen die zich vermaakt met de carrièremodus en is ook leuk om in de Sandbox mee te bouwen. Overall vind ik het niet het beste pakket wat er tussen zit, maar ik heb me er zeker wel mee vermaakt. Ik denk dat dat vooral komt doordat er al zo veel is. Ik vind het zeker wel een aanrader voor degene die misschien nog niet zoveel pakketten heeft. Het Planet Zoo Tropisch Pakket is nu verkrijgbaar op Steam.

+ Luiaard voor toegankelijke vivarium
+ Nieuw carrièrescenario
+ Veel nieuwe materialen

– Weinig vernieuwend als je al veel pakketten hebt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.