Het is vandaag Earth Day, ofwel de Dag van de Aarde. Deze dag staat in het teken van milieubescherming en dat blijkt toch ieder jaar weer belangrijk om bij stil te staan. Het thema voor dit jaar is ‘Invest in our planet’, want we moeten goed voor onze aarde zorgen en steeds meer mensen realiseren zich dat ze hun steentje kunnen bijdragen. Ook vele gameontwikkelaars, uitgevers en evenementen staan hier meer bij stil. Onder andere EA en Maxis laten steeds meer duurzaamheid in De Sims terugkomen en daarom zetten we ze vandaag in het zonnetje met onze groene top 5 en hebben we ook nog eens een toffe winactie voor jullie!

5. De Sims 4 Retro Outfit Kit
In deze kit staan de sportieve outfits uit de jaren ’90 centraal. Felle kleuren, crop tops, sneakers en trainingspakken zijn toch eigenlijk ook veel comfortabeler dan al die vervelende spijkerbroeken en blouses? Ik ben geboren in 1988 en ben dus opgegroeid met de beelden van Saved by the Bell (voor iedereen die dit niet kent, Google maar even). Deze Kit doet me heel erg hier aan denken en ik gebruik heel vaak kleding van deze Kit! Een manier om duurzaam om te gaan met de planeet is om langer met je kleding te doen of om tweedehands te winkelen en daar sluit dit pakket dan wel mooi bij aan. Ik zie deze kledingstijl ook steeds vaker terug op straat en in de tweedehands winkels en dat doet me deugd.

4. De Sims 4 Kelderschatten Kit
Als je dan toch in die tweedehands winkel rondloopt, kijk dan gelijk even voor leuke meubels! Er staan soms prachtige dingen tussen die echt nog wel een keer mee kunnen. Waarom zou je dan nieuwe meubels kopen voor een fortuin? Kussen en hoezen kun je wassen, hout kun je opschuren. En als het dan echt niet meer bruikbaar is kun je het weg doen (of misschien nog wel een keer upcyclen!) De nieuwe Kelderschatten Kit dit op 20 april uit kwam heeft misschien wel veel groezelige en smoezelige items, maar wie zegt dat die bank niet goddelijk zit? Of misschien heb je wel hele goede herinneringen aan die spiegel met de enorme barst erin. Je hoeft niet alles direct weg te gooien als het stuk is, dus koester je mooie meubels en geeft ze een opknap- of opfrisbeurt! Is ook nog eens beter voor de planeet.

3. De Sims 4 Landelijk Leven
In dit uitbreidingspakket staat het zelf groeien van gewassen en het houden van dieren centraal. Landelijk leven bracht kleine veldjes voor je gewassen die je voor jezelf kon houden, maar natuurlijk ook kon verkopen op de lokale markt. Het is natuurlijk heel duurzaam om zelf gewassen te verbouwen, kippen te houden die de eitjes verzorgen of misschien zelfs een koe te hebben die je van melk voorziet (al is dat in real life natuurlijk niet zo makkelijk als bij De Sims). En hoe leuk is het als je dan je overschot op de lokale markt kunt verkopen! Streekmarkten worden ook steeds populairder, dus dit is een pakket wat daar heel goed bij past.

2. De Sims 4 Ecologisch Leven
Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de groene top 5 en staat zelfs op de tweede plaats. In Ecologisch Leven draait het allemaal om zo duurzaam mogelijk te wonen met bijvoorbeeld zonnepanelen en windturbines of door zelf meubels te bouwen of zelfs af en toe een dag of twee per week zonder elektriciteit te leven. Ook recyclen en upcyclen staat centraal in dit pakket. Op Earth Day staan we ook stil bij het energiegebruik en hoe we dit nog verder kunnen verduurzamen om langer met onze planeet te kunnen doen. Als consument kun je steeds beter je eigen steentje bijdragen aan het verduurzamen van het huis door met subsidie bijvoorbeeld zonnepanelen of een groen dak te laten plaatsen. In Ecologisch Leven is er ook veel aandacht voor het verkleinen van je voetafdruk op jouw perceel en in de wijk. Ik vind het zelf altijd heel tof als mijn Sims de wijk kunnen omtoveren tot groene wijk in plaats van vervuild.

1. De Sims 4 Groene Oase Kit
En op nummer 1, hoe kan het ook anders, de nieuwste Kit van De Sims. De Sims 4 Groene Oase Kit. Het maakt niet uit of je echt groene vingers hebt, want met deze Kit kunnen al je Sims helemaal los gaan in de kas van hun dromen. Of je nu houdt van lekker rommelen met stekjes en kweken of liever gaat chillen in een weelderige groene oase, voor ieder wat wils. Ik bouwde zelf altijd al een kas met allerlei items die we al hadden uit verschillende andere kits, maar nu kan ik helemaal los! Ik kan nu een kas maken met ruiten en deuren die naadloos op elkaar aansluiten en er zijn allemaal stekjes en bloempotten om neer te zetten. Ik ben helemaal gelukkig! Dit pakket past ook mooi bij het thema van Earth Day, Invest in our Planet. Door meer groen te laten groeien en daarmee te zorgen voor een gezonde biodiversiteit, zorgen we hopelijk ook voor een fijne omgeving voor onszelf en toekomstige generaties.

WINACTIE
We hadden natuurlijk ook een winactie beloofd, dus hier is ie dan. We mogen namelijk een code voor De Sims 4 Groene Oase weggeven! Wil je kans maken op dit pakket? Vertel ons wat jouw favoriete De Sims 4 Pakket of Kit is en waarom. Stuur jouw inzending voor 7 mei naar info@female-gamers.nl. De leukste, grappigste of mooiste inzending ontvangt uiterlijk 14 mei bericht. Veel succes!

De Sims 4 Groene Oase Kit en De Sims 4 Kelderschatten Kit zijn nu verkrijgbaar voor pc via de EA app, Mac via Origin, Steam, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.