Ik ben meestal niet zo van de Roguelike-Metroidvania games, maar sommige games weten toch wat onderscheid te maken. Daarbij is het altijd fijn als een game een demo heeft, zodat je even kunt uitproberen of het wat voor je is. Daarom heeft Patch Quest nu ook een demo en het is zeer vermakelijk.

In Patch Quest ben je een verkenner die de wereld weer aan elkaar moet lappen, nadat alle vlakken (patches) van de wereld los zijn gescheurd. Daarvoor moet je rennen, springen, vliegen, schieten, ontwijken en ontdekken. Gewapend met een geweer waarmee je power-ups uit fruit haalt en een lasso om wilde dieren te vangen moet je de wereld keer op keer verkennen.

Ik heb de demo zelf ook even geprobeerd en het is zeker weten vermakelijk. In alle hectiek van rondvliegende kogels en gifbommetjes moet je zorgen dat je vooral jezelf niet uit het oog verliest. Behalve in leven blijven kun je wilde dieren vangen waarop je kunt (en soms moet) rijden om het verkennen te vergemakkelijken. Ook zijn er overal struiken waar je power-ups kunt vinden voor zowel je wapen als jezelf. Hoe langer je het volhoudt, hoe meer je in één sessie verzamelt en hoe sterker je natuurlijk wordt. Behalve een single-player is er ook een 2 speler lokale co-op mogelijk.

Patch Quest wordt ontwikkeld door Lychee Game Labs en wordt uitgegeven door Curve Games. Curve Games heeft onder andere I am Fish, From Space en Lawn Mowing Simulator uitgegeven. Er is weinig over Lychee Game Labs te vinden, behalve dat het een eenmansbedrijf is en het lijkt er op dat Patch Quest zijn eerste game is. De game wordt al goed ontvangen op Steam, lekker bezig! Patch Quest is al een aantal jaren beschikbaar als Early Access en komt 2 maart 2023 volledig naar Steam.

De demo van Patch Quest is nu speelbaar op Steam. Meer informatie over Patch Quest vindt je op de Steam pagina of je volgt de game via Discord of YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.