Horrorfans opgelet, vanaf 3 november is de nieuwe horrorfilm BARBARIAN te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is inmiddels al een maand uit in de Verenigde Staten, maar binnenkort is ons kikkerlandje aan de beurt om te gruwelen. Wij hebben alvast een vroege voorstelling mogen bijwonen en kunnen zeggen dat het een aanrader is.

De vroege voorstelling vond afgelopen woensdag plaats in het prachtige Soho House in Amsterdam.

In BARBARIAN boekt een jonge vrouw (gespeeld door Georgina Campbell) een huurwoning, omdat ze naar Detroit afreist voor een sollicitatiegesprek. Wanneer ze laat in de avond arriveert, ontdekt ze dat het huis dubbel is geboekt en er al een vreemde man (Bill Skarsgård) verblijft. Tegen haar intuïtie in besluit ze toch om te blijven en een nacht door te brengen in het huis, maar ze ontdekt al snel dat er veel meer te vrezen valt dan alleen de onverwachte huisgast.

Het is lastig om over de film te praten zonder bepaalde plotwendingen te spoilen, maar de film ontvouwt zich als een Russisch poppetje, waarbij er steeds een nieuwe laag wordt onthuld en je als kijker volledig het verhaal wordt ingezogen. Het slimme camerawerk, gecombineerd met de duistere soundtrack, zorgen ervoor dat de spanning gedurende de film bijna te snijden is. BARBARIAN is bizar, inventief, intens en op sommige momenten zelfs hilarisch, waarbij kijkers even de mogelijkheid krijgen om op adem te komen. Kijk echter uit dat je je niet teveel op je gemak gaat voelen, je weet namelijk op geen enkel moment wat je nog te wachten staat.

BARBARIAN is geregisseerd door Zach Cregger, een Amerikaanse komediant, acteur, satiricus, schrijver en regisseur. Hij is vooral bekend in de Verenigde Staten waar hij optreedt met zijn huidige project Whitest Kids U’Know. Laat je echter niet misleiden door zijn komedieachtergrond.

Wij raden aan om met zo weinig mogelijk informatie de film te gaan kijken, voor de beste en meest verrassende filmervaring.

BARBARIAN draait vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen.

Benieuwd naar de trailer? Bekijk deze dan hier:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.