Even leek het er op dat we dit jaar al de eerste aflevering, of misschien zelfs al het hele seizoen, konden gaan bekijken van de The Last of Us-serie. Echter heeft Casey Bloys, Chief Content Officer van HBO en HBO Max, laten weten dat dit niet het geval zal zijn. Naar verwachting zal de serie pas in 2023 te zien zijn.

In een interview met Deadline.com laat Bloys weten dat er nog steeds scènes worden opgenomen in Canada voor de serie. Een 2022-release is daarmee helaas onmogelijk. Wel heeft hij al wat vroege episodes gezien en geeft aan heel enthousiast te zijn. Hij heeft voornamelijk complimenten voor Craig Mazin, die zowel schrijver als regisseur is voor de serie. “Wat ik heb gezien is werkelijk fantastisch,” aldus Bloys.

De serie zal, zoals de titel natuurlijk al doet vermoeden, gebaseerd zijn op de gelijknamige game van Naughty Dog. Het verhaal speelt zich twintig jaar later af nadat de moderne samenleving, zoals we die nu kennen, totaal vernietigd is. Joel (gespeeld door Pedro Pascal), is een geharde overlevende, die ingehuurd wordt om een 14-jarig meisje, genaamd Ellie (Bella Ramsey), uit een quarantainezone te smokkelen.

De rest van de cast zal onder andere bestaan uit Anna Torv (die de stem al eerder insprak van personage Merle Dandrige in de eerste The Last of Us game) als Tess, Gabriel Luna als Tommy, Nick Offerman als Bill, Nico Parker als Sarah, Jeffrey Pierce als Perry en Murray Bartlett als Frank.

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin de relatie tussen Joel en Ellie centraal staat. Joel is in eerste instantie ingehuurd om het 14-jarige meisje uit een quarantainezone te smokkelen, maar al snel wordt dit een emotionele en soms brute reis, aangezien ze op elkaar aangewezen zijn en er alles aan moeten doen om te overleven. De game heeft inmiddels al meerdere Game of the Year-awards gewonnen en is al meer dan 17 miljoen verkocht, sinds de originele release op PlayStation 3 en de remaster op PlayStation 4.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.