Uitgever Leonardo Interactive en ontwikkelaar Invader Studios hebben aangekondigd dat de verhaalgedreven, survival horrorgame Daymare: 1994 Sandcastle binnenkort van een gratis demo voorzien wordt op Steam. De demo zal deel uit maken van de Steam Next Fest viering, die duurt van 21 tot 28 februari.

Daymare: 1994 Sandcastle is een hommage aan de iconische jaren 90 horrorentertainment, aldus Daniele Falcone, Team Coordinator bij Leonardo Interactive. Het is een prequel op de eerste game, genaamd Daymare: 1998, en zal op elk vlak een verbetering moeten zijn. Denk hierbij aan animaties van personages, cutscenes en boss encounters die de nodige experimentatie en strategie vereisen.

De game speelt zich af voor de gebeurtenissen van Daymare: 1998 en spelers kruipen in de huid van special agent Dalila Reyes. Zij is een voormalig spion voor de regering, maar werkt nu voor H.A.D.E.S. (Hexacore Advanced Division for Extraction and Search).

In de Steam demo kunnen spelers zich helemaal onderdompelen in een survival horror-ervaring die je nog nooit eerder ervaren hebt. Ontdek de iconische locaties uit de Daymare-franchise en ontrafel de verborgen gruwelen in het meest geheimzinnige militaire researchcentrum van de Verenigde Staten. Hierbij komen spelers gruwelijke en dodelijke wezens tegen, genaamd Decoys. Het is hierbij belangrijk dat spelers tactisch van strategie wisselen om te kunnen overleven. Geen plek is veilig in Daymare: 1994 Sandcastle. Wel hebben spelers een arsenaal aan wapens tot hun beschikking om de horrors aan te gaan, waaronder de Frost Grip, een wapen dat vloeibare stikstof afschiet en vijanden bevriest. Spelers zullen daarnaast ook omgevingspuzzels moeten oplossen om verder te komen en nauwkeurig hun inventory in de gaten moeten houden.

De volledige game zal uiteindelijk later dit jaar uitkomen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en natuurlijk op PC (via Steam).

Bekijk hier de trailer voor Daymare: 1994 Sandcastle:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.