Dead By Daylight is momenteel de koploper wat betreft de asymmetrische (horror)games. Eens in de zoveel tijd wordt de game uitgebreid met nieuwe hoofdstukken, die elk weer nieuwe Killers en/of Survivors met zich meebrengen. Het nieuwe hoofdstuk is inmiddels onthuld en zal Sadako Rising heten.

Horrorfans zullen de naam Sadako herkennen en gelijk weten dat het nieuwe hoofdstuk een gelicentieerde Killer met zich meebrengt, namelijk Sadako Yamamura uit de Japanse horrorfilm Ringu (The Ring). Het hoofdstuk brengt ook een nieuwe Survivor met zich mee, namelijk Yoichi Asakawa. Beide personages zullen, zoals gewoonlijk, elk worden voorzien van unieke perks die gebruikt kunnen worden in de game.

De drie nieuwe perks van Sadako bestaan uit ‘Call of Brine’, ‘Scourge Hook – Floods of Rage’ en ‘Merciless Storm’. Met zowel ‘Call of Brine’ en ‘Merciless Storm’ worden generators beïnvloed, waardoor Survivors meer moeite hebben om generators af te krijgen. De perk ‘Scourge Hook – Floods of Rage’ zorgt ervoor dat aan het begin van de match vier willekeurige hooks worden veranderd in zogenaamde scourge hooks. Indien een Survivor van een van deze scourge hooks gehaald wordt, zullen de aura’s van de andere Survivors vijf seconden zichtbaar zijn voor Sadako.

Yoichi Asakawa brengt de volgende drie unieke perks met zich mee: ‘Parental Guidance’ zorgt ervoor dat Yoichi minder opvalt na een Killer stun, met ‘Empathic Connection’ kunnen gewonde Survivors de aura van Yoichi zien en kan hij hen 10% sneller healen, en met ‘Boon: Dark Theory’ kan er een totem worden neergezet waardoor spelers zich sneller kunnen voortbewegen.

In Dead By Daylight spelen vier Survivors tegen één Killer. Door middel van het repareren van generatoren kunnen de uitgangen van stroom worden voorzien en is het aan de Survivors om te ontsnappen. Uiteraard zal de Killer hen tegen proberen te houden en zal hij de Entity moeten behagen door elke Survivor te offeren en aan de haak te hangen. Elke Survivor en Killer is voorzien van zowel unieke als universele perks, waarmee je je eigen perfecte Survivor of Killer kunt bouwen, geheel aan de hand van jouw speelstijl. Naast een aantal originele personages, bevat Dead By Daylight ook gelicentieerde personages, waaronder The Pig en Detective Tapp (SAW), Michael Myers en Laurie Strode (Halloween). Daar zullen Sadako Yamamura en Yoichi Asakawa (Ringu) dus aan toegevoegd worden.

Het Sadako Rising-hoofdstuk zal op 8 maart uitkomen voor Dead By Daylight. Bekijk hier de aankondigingstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.