Ontwikkelaar PlaySide Studios en uitgever Team17 hebben samen hun debuutgame Age of Darkness: Final Stand gelanceerd via het Early Access platform op Steam. Het is een survival real-time strategy game, dat zich afspeelt in een duistere fantasiewereld waarin de laatste overblijfselen van de mensheid vechten om te overleven.

Age of Darkness: Final Stand maakt gebruik van zogenaamde SwarmTech technologie, waarmee wel meer dan 70.000 vijanden gerenderd kunnen worden in-game. Deze vijanden, ook wel The Nightmares genoemd, vallen de laatste burcht van de mensheid aan. Omhuld door The Veil, wat een dodelijke mist is, zuigen ze de levenskracht uit iedereen die dapper genoeg is door deze mist heen te reizen. Het doel van het spel is om vijf Death Nights te overleven, met hordes van vijanden die alsmaar blijven groeien. Elke Death Night wordt willekeurig gegenereerd, waardoor spelers scherp moeten blijven en hun strategie moeten blijven aanpassen.

Spelers kunnen gebruik maken van speciale Heroes die elk hun eigen unieke vaardigheden hebben. De eerste Hero die gelanceerd wordt is Edwin, drager van de vlam. Hij is gespecialiseerd in close-range combat en zijn speciale aanvallen zijn de explosieve Crackfire en Enflame, dat zijn zwaard met vlammen doordrenkt.

Daarnaast moeten spelers ook een leger samenstellen, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van een skill tree-systeem voor verschillende klassen. Zo kun je bijvoorbeeld je boogschutters onzichtbaar laten maken.

PlaySide Studios is de grootste onafhankelijke game-ontwikkelaar in Australië. Het bedrijf is gestart in 2011 en bevindt zich in Melbourne. De studio bestaat uit 90+ ontwikkelaars die ervaring hebben op het gebied van het creëren van AAA-titels en afkomstig zijn uit studio’s als EA Visceral, Riot, Epic, 2K en THQ.

Age of Darkness: Final Stand is nu verkrijgbaar op PC via Steam Early Access, voor een prijs van €21,99. De game zal naar verwachting meer dan een jaar in Early Access blijven, afhankelijk van de feedback van spelers. Het doel is om uiteindelijk de volledige game de lanceren met een complete campaign modus, bestaande uit een meeslepend verhaal en uitgebreide gameplay.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.