Disney en Square Enix maakten vandaag bekend dat, in de aanloop naar het 20 jarig bestaan van Kingdom Hearts, de games naar Nintendo Switch komen. Ze doen dit alleen wel op een andere manier dan je misschien gewend bent, namelijk via Cloud.

Als je op je Nintendo Switch games via de cloud wil spelen betekent dit dat je in ieder geval een Nintendo account nodig hebt, maar een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is niet nodig (tenzij je gebruik wil maken van de online functies van een game). Wel moet je console verbonden zijn met het internet. Wat wel handig is, is dat je een game kunt uitproberen voordat je volledige toegang koopt. Fijn toch?

Kingdom Hearts komt gelijkt met de volledige collectie van tien games. De eerste game werd in 2002 uitgebracht als RPG met Sora in de hoofdrol, een 14-jarige jongen. Samen met allerlei Disney-figuren beleeft hij een groot avontuur en gezien het grote succes besloten ze nog negen opvolgers te creëren. Al deze tien games komen dus nu naar de Nintendo Switch via de cloudservice van de Nintendo e-shop. Het komt echter niet als één grote bulk, maar verdeeld over drie sets.

De eerste collectie bevat de volgende games:

  • KINGDOM HEARTS FINAL MIX – De actie RPG die spelers kennis liet maken met Sora en de wereld van Kingdom Hearts. Deze game is lekker opgepoetst met HD visuals, betere besturing, en vernieuwde soundtrack en meer.
  • KINGDOM HEARTS Re:Chain of Memories – Na de dramatische gebeurtenissen van de eerste game stuiten Sora, Donald en Goofy op een mysterieus kasteel, Castle Oblivion. Hun herinneringen staan in deze game op het spel. Hier wordt een kaartgevecht geïntroduceerd en is daarmee een van de meest unieke games in de serie.
  • KINGDOM HEARTS 358/2 Days (HD Remastered Cinematics) – In dit verhaal speelt niet Sora maar Roxas de hoofdrol. Een jonge man met een speciale connectie tot Sora. Deze release heeft cinematics van de originele game, maar is verbeterd met text en HD visuals.
  • KINGDOM HEARTS II FINAL MIX – Sora, Donald en Goofy komen weer bij elkaar en reizen af naar vele verschillende een zeer bekende Disney werelden.
  • KINGDOM HEARTS Birth by Sleep FINAL MIX – Deze prequel is een grote favoriet bij de fans. Het richt zich op drie nieuwe speelbare personages: Terra, Ventus, en Aqua. Het verhaal van deze game is van grote invloed op de saga.
  • KINGDOM HEARTS Re:Coded (HD Remastered Cinematics) – Hierin speel je met een digitale versie van Sora en krijg je een mysterieus bericht binnen waar je natuurlijk meer van wil weten. Deze game bevat verbeterde cinematics.

De tweede collectie bevat:

  • KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance HD – Sora en zijn beste vriend Riku doen hun Mark of Mastery examen en willen daarmee ware keyblade beoefenaars. Uiteraard gaat het niet zoals gepland.
  • KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep -A fragmentary passage- – Deze bite-sized actie RPG laat je spelen in de schoenen van Aqua (KINGDOM HEARTS Birth by Sleep). Als je van plan bent om Kingdom Hearts III te spelen is dit wel eentje die je gespeeld moet hebben. De gebeurtenissen van deze game lopen namelijk over in de gebeurtenissen van KINGDOM HEARTS III.
  • KINGDOM HEARTS χ Back Cover (movie) – Deze film neemt je mee terug in de tijd, om het verhaal van the Foretellers met je te delen.

En de derde en laatste collectie bevat:

  • KINGDOM HEARTS III + de RE MIND DLC – Sora’s gevecht tegen het duister bereikt een piek en sleept je mee naar vele nieuwe Disney en Pixar werelden.

Deze drie delen kun je los van elkaar aanschaffen, maar als je van plan bent om alles te gaan spelen kun je ook de KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE aanschaffen, tevens alleen via Cloud te spelen. Wat daarnaast ook nog is aangekondigd, is dat het laatste hoofdstuk voor de mobile game KINGDOM HEARTS DARK ROAD deze winter komt. Kingdom Hearst Union X (Cross) is nu offline te spelen en het slot van KINGDOM HEARTS Uχ Dark Road komt er aan. Kingdom Hearts fans kunnen nu weer opgelucht ademhalen en kunnen volgend jaar genieten van een speciaal evenement om het 20-jarige bestaan te vieren. Daarover volgt later meer informatie.

De Kingdom Hearts collectie komt in 2022 naar de Nintendo Switch. Er is nog geen datum, dus als je niets wil missen, volg dan vooral Instagram, Facebook, YouTube en Twitter of de officiële website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.