Voor het eerst in vijf jaar wordt de massive multiplayer online role-playing game Old School RuneScape uitgebreid met een nieuwe spelmodus. Deze gloednieuwe co-op modus, genaamd Group Ironman, zal beschikbaar zijn voor spelers op desktop en mobiel.

De nieuwe spelmodus kreeg een recordaantal stemmen van de community en is daarmee de meest gekozen nieuwe speltype ooit.

In Group Ironman slaan spelers de handen ineen om Old School-legendes te worden. Teams van twee tot vijf spelers strijden samen in een felle strijd van wilskracht en vaardigheden waarin ze strategieën moeten bedenken om nieuwe records te vestigen en naar de top van het klassement te stijgen. Daarnaast zijn er geen restricties tussen teamgenoten, wat uniek is voor een Ironman-mode. Spelers kunnen hierdoor middelen ruilen, gebruik maken van gedeelde opslag en zelfs elkaars ‘Player-Owned Houses’ bezoeken. 

Nieuwe content wordt niet zomaar aan Old School RuneScape toegevoegd. Door middel van een poll wordt er door de community gestemd en zodra er een meerderheid van 75% is, dan zal de nieuwe content worden geaccepteerd. De Group Ironman-poll haalde met 140.000 stemmen van spelers een succesvolle 80% ‘approval rating’. Het was de poll met de meeste stemmen ooit in de acht jaar lange geschiedenis van de game.

Kieren Charles, Led Content Developer van Old School RuneScape, geeft aan ontzettend blij te zijn om een volledig nieuwe avontuurlijke twist toe te voegen aan de Old School-ervaring. Spelers kunnen nu hun meest vertrouwde kompanen meebrengen en de uitdagingen samen aangaan. Group Ironman is een grote uitdaging die spelers tot het uiterste dwingt, terwijl ze de glorie delen met hun vrienden, aldus Charles. Verder is hij ervan overtuigd dat zowel bestaande als nieuwe spelers een geweldige tijd tegemoet gaan in deze nieuwe spelmodus.

Group Ironman is beschikbaar voor zowel members als niet-members van Old School RuneScape. Spelers kunnen een nieuw account maken voor de gamemodus en via ‘The Node’ teams vormen.

Bekijk hier de lanceringstrailer voor Group Ironman:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.