Er lijkt maar geen einde te komen aan alle DLC voor Planet Zoo, logisch ook met zoveel diersoorten. Of deze ook weer onmisbaar is lees je hier.

Dit keer draait het pakket om diersoorten die in Afrika leven, maar daar hadden we toch ook al best veel van? Dat klopt, maar er waren echt nog wel wat spelersfavorieten die nog ontbraken. Dit pakket voegt weer vier nieuwe verblijfsdieren en één vivariumdier toe en geeft ook weer veel nieuw decoratiemateriaal om je park om te toveren tot een soort Afrikaanse Bazaar. Het nieuwe pakket ging ook weer gepaard met een grote update voor alle spelers (ook voor degenen die niet het nieuwe pakket hebben gekocht).

Update 1.6
Deze grote update bevat een aantal spelverbeteringen die met name voor de Sandbox spelers onder ons erg prettig is. De update geeft spelers namelijk de mogelijkheid om in de Sandbox modus voorkeursinstellingen te maken. Zo kun je Sandbox snel en simpel op jouw manier opstarten, bijvoorbeeld met alles voorzien van stroom of zonder dieren welzijn (ze zijn dan dus altijd tevreden).
Een aantal diersoorten kon al in het diepe water zwemmen, maar ook beren kunnen nu het diepe water in om af te koelen en te watertrappelen. Mocht je dit in de gaten willen houden, dan kun je nu ook webcams in je verblijf plaatsen. Naast dat het leuk vermaak voor jezelf is als je door al je camera’s heen klikt, krijg je er ook nog eens een marketing boost van.
Een ander nieuw item is het panoramapunt die je over je park kunt verspreiden en kunt koppelen aan bijvoorbeeld een verblijf of gebouw. Niets koppelen kan ook, dan kijken je bezoekers gewoon in de richting van het paaltje. Als het een mooie omgeving is geeft het je bezoekers een flinke boost en daarnaast kun je de doorstroom van je bezoekers een beetje spreiden. Ik zag inderdaad groepjes mensen even blijven hangen bij een punt om daar te wijzen en te gluren naar een waterval die ik had gebouwd. Andere mensen lopen door, waardoor het zich inderdaad wat meer spreidt.
Tot slot nog een extra scenario om tegen de klok te spelen en zijn er wat kwaliteitsverbeteringen toegevoegd zoals de ruimtevereisten voor de ijsberen, meer opties tegelijk filteren, en meer ruimte in de dierenopslag (van 50 naar 200).

Het Afrikapakket
Dan nu over naar de nieuwe DLC, te beginnen met de nieuwe diersoorten. Allereerst een kleine, maar fijne. Het stokstaartje! Deze kleine vriend is gek op tunnels en graven, dus je moet zorgen voor een groot gebied waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Ze leven normaalgesproken in de savannes en halfwoestijnen van zuidelijk Afrika, dus zorg voor veel zand. Maar ook leven ze in grote groepen, dus veel soortgenoten is erg belangrijk voor hun sociale welzijn. Het gedrag van de stokstaartjes is echt ontzettend herkenbaar en is echt wel goed uitgewerkt. De guitige snuitjes die boven het zand uit steken, heerlijk! Wat ik wel jammer vind is dat de stokstaartjes niet vaak of veel holen graven. Soms zie je een begin en eindpunt, maar die verdwijnen na een tijdje waarop het vervolgens erg lang duurt voor je weer wat ziet. Misschien een mechanische brug te ver?

Een andere nieuwe diersoort die zich graag in het zand begeeft is de fennek, je weet wel, de hondachtige met de super grote oren. Dit kleine diertje rent graag rond in de Sahara en zijn net als het stokstaartje gelukkig niet bedreigd, maar zijn wel een erg leuke toevoeging voor je dierentuin. Ze kunnen periodes heel actief zijn, maar kunnen ook even in de spotlights gaan liggen.
De volgende diersoort is te vinden in zuidelijk Afrika en is helaas wel bijna bedreigd, de zuidelijke witte neushoorn. De status IUCN status is gevoelig, onder andere door stropers en klimaatverandering. Hopelijk kunnen ze in jouw dierenpark een veilig thuis krijgen en misschien wel voor kleintjes zorgen. Deze imposante dieren zien er prachtig uit met hun dikke huid, grote hoorns en pluizige oren. En de kleintjes zijn echt allemachtig schattig.

Dan het laatste nieuwe verblijfdier, de zwartvoetpinguin. Deze bekende pinguin begeeft zich niet in de kou, maar juist in het heerlijke klimaat van de kust van Zuid-Afrika, Namibië en omliggende eilanden. Deze diersoort zien we ook wel veel in onze Nederlandse dierenparken, want ze hebben dus niet zoveel kou nodig. Ze willen vooral lekker veel diep water en een stuk land om op te waggelen. Ik dacht dat ik het wel goed voor elkaar had met mijn pinguins, tot de jongen ineens veel te weinig ruimte hadden volgens het overzicht. Hoe kan dat nou? Ze leven toch in hetzelfde verblijf? Nou, mama zwartvoetpinguin stond op het kleine eilandje in het midden toen de jongen geboren werden en jongen kunnen nog niet zwemmen! Ik maakte vervolgens een bruggetje naar het vaste land en dat hielp om het bewandelbare oppervlak flink te vergroten.

Dan is er nog het vivariumdier, en dat is dit keer de heilige pillenkever, ook wel bekend als scarabee. Deze ijverige kever rolt graag grote mestballen door het vivarium, wat een tof gezicht! In het midden ligt een enorme berg en vanuit daar vertrekt het met een eigen bal. Alle dieren voegen wat mij betreft wel weer wat toe en aan de andere kant zijn het inmiddels zoveel dat ik in een Sandbox vaak niet weet waar ik moet beginnen. Gelukkig zijn carrière dierenparken goed gekaderd zodat je de nieuwe diersoorten en nieuwe items goed kunt bekijken.

De nieuwe decoratieve items van dit pakket zijn allemaal in de stijl van een Afrikaanse bazaar, met vrolijke en lichte kleuren en veel mozaïek. Dat is een fijn contrast tussen alle zanderige vlakten die je nieuwe diersoorten nodig hebben. Je zult onder andere nieuwe bankjes vinden, maar ook veel nieuw constructiemateriaal en standbeelden van je nieuwe diersoorten. Er staan natuurlijk ook weer wat blauwdrukken klaar voor al je winkels en horeca. Naast decoratieve items zijn er ook een aantal nieuwe bomen, maar dat is het dan ook wel.

Alena’s oordeel
Ik denk dat er tot nu toe nog geen pakket is geweest die ik echt helemaal niks vond. Ik vind dieren fantastisch en het kunnen er eigenlijk nooit genoeg zijn. Inmiddels heb je ook wel een ruime keuze aan pakketten, zodat je zelf kunt kijken welke je zou willen toevoegen aan je dierenpark. Ik vind het jammer dat er niet veel nieuwe flora bij is gekomen, maar aan de andere kant houdt het natuurlijk ook wel een keer op en gezien het pakket geen nieuw continent betreft hadden we ook al veel flora om nu te kunnen gebruiken. Ik denk dat je zeker geen miskoop hebt met dit pakket, want de diersoorten zijn echt wel weer tof uitgewerkt in zowel uiterlijk als gedrag. Ik kan het dan ook zeker wel aanraden als je toe bent aan uitbreiding.

+ Dieren goed uitgewerkt
+ Passende decoratieve items
+ Veel nieuwe items

– Weinig nieuwe flora toegevoegd
– Holen graven van stokstaartjes kan beter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.