De prachtige platformer Lumione krijgt eindelijk een langverwachte demo op Steam, dus tijd om beeldschone peentjes te zweten!

In Lumione speel je als Glimmer, een diepzee fee, die de duisternis probeert te ontvluchten en op zoek is naar het pad van Het Licht. Het Licht zorgt er voor dat Glimmer haar plek in de wereld leert kennen en ontdekt zo haar dromen. Dat zal niet makkelijk gaan, want Glimmer komt voor vele moeilijke opgaven te staan en moet al haar moed en kennis verzamelen. Je zal Glimmer daarom moeten helpen om hoop terug te brengen naar een duistere wereld.

Zoals je in de trailer kunt zien is de game inderdaad een contrast van het licht en het duister. Het doet mij enorm denken aan Ori and the Blind Forest. En dat is zeker geen straf, want ook dat is een prachtige game met veel atmosfeer. De game is ontwikkeld met de Unreal Engine 4, wat prachtige graphics geeft voor de dynamische diepzee wereld. Glimmer Studio bestaat uit een jong team wat met Lumione hun eerste game op de markt brengt. Uitgever Perfect World Games ken je van onder andere Torchlight, Neverwinter en Hob.

De game zit vol met ingewikkelde puzzels, vele verschillende game mechanics en zal steeds verder uitgebreid worden met DLC. Als je de trailer ziet wil ik wel geloven dat het geen makkelijke game zal zijn, maar ook wellicht zo verslavend dat je er snel doorheen bent. Het steeds toevoegen van DLC zou dan ook wel eens een heel goed idee kunnen zijn. Ik ga me in ieder geval vast in de demo storten!

De demo is te downloaden via Steam en de volledige game komt later dit jaar nog uit en volgens de Steam pagina zelfs al deze zomer. Goede invulling voor regenachtige zomerdagen (of te warme dagen voor de ventilator).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.