Ik ken Cinekid als een platform dat films voor kinderen onder de aandacht brengt, maar wist je dat ze zich ook bezig houden met games voor kinderen?

Cinekid ziet dat games en apps tegenwoordig een grote rol vervullen in het leven van jong en oud. Er zijn nog maar weinig mensen die niet gamen. Er is zoveel keuze voor kinderen in alle fysieke en virtuele winkels dat het behoorlijk lastig kan zijn om de juiste game met een goede kwaliteit te vinden. Ook voor ouders is dit vaak een enorme klus, vooral als ze zelf niet zo thuis zijn in het gamen. Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv serie. De actieve rol van de speler zorgt voor een hele andere ervaring in het beleven van vernieuwende verhaalvormen.

Asgaard Saga

De Game en App Award van Cinekid is bedoeld om de makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren te belonen. In een oproep vroeg Cinekid aan de makers van console, PC, VR, Apple of Android games en apps en ook fysieke games, hun titel in te dienen. Meer dan 30 makers gaven dit jaar gehoor aan deze oproep! Er vond vervolgens een nauwkeurige selectie plaats door een vierkoppige selectiecommissie, bestaande uit Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en medewerker Luc Berendsen. Zij kozen negen titels uit alle inzendingen. Hieronder een overzicht van de genomineerden.

We were here Together  Total Mayhem Games (PC)
Dream Droplets   Nick Rutten (VR)
Traffic Jams   Little Chicken (VR)
Hix Puzzle Island  Gamedia (mobile, tablet)
Oorlogsdagboek van Drenthe  Studio Louter (crossmediaal)
Koi Farm   Job Talle (PC)
You Suck at Parking  Happy Volcano (PC)
Woven   Alterego Games (PC, console)
Asgaard Saga Hulan (PC, tablet)

Uit deze negen inzendingen zal de jeugdjury, bestaande uit vier leden van Cinekid’s Junior Crew, één titel kiezen die de Game en App Award in ontvangst mag nemen. Van 13 tot 31 oktober vindt het Cinekid Festival plaats en daar zal de bekendmaking zijn. De makers moeten dus nog even tot de herfstvakantie in spanning zitten, maar het is denk ik al prachtig om genomineerd te zijn!

Koi Farm

Een paar genomineerde games en apps kende ik al, maar een groot deel was nieuw voor mij. Ik ben dan ook lekker aan het neuzen en browsen geslagen naar aanleiding van het lijstje. Mocht je op zoek zijn naar een leuke game of app voor je kinderen (of natuurlijk gewoon voor jezelf), dan zou ik zeker hetzelfde doen! Ik ga maar eens beginnen met de demo van You Suck at Parking…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.