Sinds de komst van Fortnite, zijn gratis shooters razend populair geworden. Zo heb je inmiddels onder andere games als Apex Legends en Warzone die het genre domineren. Eerder al heeft Ubisoft geprobeerd om een vergelijkbare game uit te brengen, namelijk Hyper Scape, alleen bleek deze game niet aan de verwachtingen te voldoen. Het ziet er naar uit dat Ubisoft alsnog een poging gaat wagen en heeft Tom Clancy’s XDefiant onthuld.

Tom Clancy’s XDefiant is een gratis first-person-shooter die snelle 6v6 arenagevechten combineert met op facties gebaseerde vaardigheden. De game zal worden uitgebracht voor vrijwel alle platformen; PC (via Ubisoft Connect), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X | S, Xbox One, Luna en Stadia. De game zal daarbij volledig voorzien zijn van crossplay, dus op welk platform je ook speelt, je kunt iedereen tegenkomen.

XDefiant moet een gloednieuwe ervaring brengen naar de Tom Clancy-franchise. De facties en personages, ook wel Defiants genoemd, zijn allemaal geïnspireerd op verschillende Tom Clancy-games en daarbuiten. Het is de bedoeling dat de game voor een aangrijpende ervaring zal zorgen, of je nou competitief speelt of casual.

De verschillende facties in de game zullen bestaan uit de Wolves (Tom Clancy’s Ghost Recon), de Echelon (Tom Clancy’s Splinter Cell) en de Outcasts en Cleaners (Tom Clancy’s The Division). Meerdere Defiants zullen worden toegevoegd naarmate de game evolueert.

In een razendsnelle gameplayervaring gaan spelers met elkaar de strijd aan, waarbij vloeiende en brute actie gecombineerd wordt met vrijheid en personalisatie. Door middel van iconische locaties ervaren spelers de voorgrond van het Tom Clancy-universum. Hierbij worden binnen- en buitenmaps met elkaar afgewisseld.

Tom Clancy’s XDefiant is ontwikkeld door Ubisoft San Francisco onder leiding van FPS-expert Mark Rubin (executive producer) en Ubisoft San Fracisco-veteraan Jason Schroeder (creative director).

Een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar je kunt je wel al inschrijven voor besloten tests. De eerste test zal echter alleen beschikbaar zijn voor spelers in Amerika en Canada, maar volgens de website komen er nog meer tests aan waar spelers zich voor aan kunnen melden. Houd dus vooral de website in de gaten.

Bekijk hier de trailer voor Tom Clancy’s XDefiant:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.