Hyper Scape, de nieuwe free-to-play urban battle royale first-person shooter van Ubisoft Montreal, is nu gratis beschikbaar op PC (Uplay), PlayStation 4 en Xbox One. De lancering van de game gaat gepaard met de start van het eerste seizoen van Hyper Scape, genaamd The First Principle. Duik in de virtuele stad Neo-Arcadia, waar maximaal 100 spelers de strijd met elkaar aangaan om kampioen van de Hyper Scape te worden.

In Hyper Scape reizen spelers af naar de verre toekomst van 2054 om deel te nemen aan de actievolle en snelle matches die zich afspelen in de virtuele stad Neo Arcadia. Hier nemen 100 spelers het tegen elkaar op om uiteindelijk de overwinning te claimen. Er kan er maar één de winnaar zijn.

Vergelijkbaar met de battle royale-game Apex Legends, kan er gespeeld worden in teams van drie spelers (Crown Rush-modus), of kan er solo deel worden genomen aan de matches (Dark Haze-modus). De game is ontworpen als een snelle en intense battle royale-ervaring, waarbij er sprake is van dynamische vuurgevechten, die snel overgaan van smalle straatjes naar open daken en dodelijke interieuren.

De game onderscheidt zich van andere battle royale-games door de zogenaamde Hacks te introduceren. Dit zijn vaardigheden die, net als wapens, te vinden zijn als loot. Hacks bieden aanvallende en verdedigende mogelijkheden voor alle speelstijlen, waaronder het neerleggen van mijnen, vijanden zoeken, je team beschermen met een grote muur, of onzichtbaar te worden om je vijanden te besluipen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van alle Hacks die te vinden zijn in Neo Arcadia. Daarnaast zijn zowel de wapens als Hacks te upgraden door middel van de Fusion-feature, die zorgt voor sterkere varianten van deze items.

De onvoorspelbare manier waarop de stad Neo Arcadia oplost in verschillende patronen, zou een nieuwe draai aan de battle royale-formule moeten geven. Ook de unieke Echo-feature is nieuw en houdt spelers actief in de strijd, zelfs als ze al verslagen zijn.

Aan het einde van een Hyper Scape-match begint de showdownfase, waarbij er een kroon in de stad wordt geplaatst. Spelers hebben hierdoor twee manieren om de overwinning te behalen; de kroon zien te bemachtigen en deze 45 seconden bij zich te houden, of door de laatste speler of team in leven te zijn.

Het eerste seizoen van Hyper Scape introduceert een gloednieuw wapen, de Dragonfly, en een nieuwe Hack, genaamd Magnet. Deze kan worden gebruikt om nietsvermoedende tegenstanders in de val te laten lopen. In totaal bevat het eerste seizoen 11 wapens en 11 hacks. Naast Solo en Squad Crown Rush staan er ook extra tijdelijke spelmodi op de planning.

Het eerste seizoen geeft een kickstart aan het overkoepelende Hyper Scape-verhaal: er is een mysterie in de Hyper Scape gecreëerd door Prisma Dimensions en het is aan de spelers om dit op te lossen. Daarnaast introduceert dit eerste seizoen Memory Shards, die spelers verzamelen om meer te ontdekken over bepaalde personages en evenementen. Elke week wordt er een nieuwe Memory Shard in de wereld verborgen die spelers moeten vinden en verzamelen. Tevens zal elk seizoen strips introduceren, om het verhaal van Hyper Scape verder op te bouwen.

 Verder bevat het eerste seizoen van Hyper Scape nieuwe aanpassingsitems, die te verdienen zijn via de Battle Pass. Deze Battle Pass bevat zowel een gratis als een premium track. Laatstgenoemde is te verkrijgen voor 950 Bitcrowns, en bevat 100 tiers met exclusieve items. Spelers verdienen Bitcrowns door de game te spelen of door Bitcrowns aan te schaffen met echt geld. Net als tijdens de open bèta is het mogelijk Battle Pass-progressie te boeken door op Twitch te kijken naar Hyper Scape-streamers die de Crowncast-extensie hebben ingeschakeld. Daarnaast zijn extra aanpassingsitems verkrijgbaar via de in-game winkel.

Hyper Scape is nu gratis beschikbaar op PC (Uplay), PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk hier de lanceringstrailer van het eerste seizoen van Hyper Scape:

Bekijk hier de trailer van de Battle Pass:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.