Mening huishouden heeft het bordspel Ticket to Ride zeker een keer gespeeld of er een editie van in huis. En wel met een reden, want het bestverkochte bordspel in Nederland krijgt een Amsterdam editie. Het mooiste is: Ticket to Ride Amsterdam is nu verkrijgbaar in de winkels.

De nieuwste editie van het immens populaire bordspel Ticket to Ride vindt dit keer plaats in Amsterdam! De hoofdstad van Nederland. Het speelt niet af in het hedendaagse Amsterdam, maar in de 17de eeuw. Oftewel: de Gouden Eeuw. Amsterdam is het bruisende hart van de wereldhandel en de rijkste stad ter wereld. Handelswaren vanuit de hele wereld worden opgeslagen in de Amsterdamse havens, in scheepsruimen, magazijnen en op de oevers van de talloze kanalen.

In deze snelle versie strijden spelers tegen elkaar om de meest lucratieve handelsroutes te claimen, contracten te voltooien en waardevolle handelswaren te verzamelen in de bruisende straten van deze geliefde en bovenal legendarische stad. Ticket to Ride: Amsterdam is zowel leuk voor beginnende als gevorderde spelers. Dus ben je vrij nieuw in dit bordspel. Geen probleem, want je leert dit snel dankzij het eenvoudige spelverloop.

Alan R. Moon, ontwerper van Ticket to Ride:

“Amsterdam volgt in het pad van Ticket to Ride New York en Londen. Deze keer heb je jouw kar volgeladen met specerijen, porselein en zijde om de meest welvarende handelaar van de Gouden Eeuw te worden.”

De Ticket to Ride: Amsterdam editie is een snel spel geschikt voor 2 tot 4 spelers en speelt in 10 tot 15 minuten. De doos bevat 1 spelbord met het handelsnetwerk van Amsterdam, 64 plastic karren (16 van elke kleur), 44 transportkaarten, 24 contractkaarten, 16 handelbonuskaarten, 4 scorepionnen en 1 spelhandleiding.

Ticket to Ride: Amsterdam is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels voor een adviesprijs van 19,99 euro.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.