Yibs!! Tijd om die afgrijslijke interieurs van je buren aan te pakken met De Sims 4 Interieurdesigner.

In de nieuwe gamepack kunnen je Sims als interieurdesigner aan de slag gaan. Naast deze nieuwe carrière zijn er ook vele nieuwe items toegevoegd om deze carrière en eigenlijk elk huis naar een hoger niveau te tillen. Dus laten we gelijk kijken wat het nieuwe pakket ons brengt. Ik besluit mijn Sim direct van baan te laten wisselen en zie dat interieurdesigner net als bijvoorbeeld detective en acteur een interactieve baan is. Je kunt er dus voor kiezen om je Sim alleen heen te sturen, maar dan zijn de gebeurtenissen random en kun je geen invloed uitoefenen op je reputatie. Ik ga natuurlijk mee, want ik wil die nieuwe carrière en alle nieuwe items wel even uitproberen.

Deze carrière werkt met klussen, dus net als bij bijvoorbeeld het acteren moet je je telefoon pakken om een klus uit te zoeken. De eerste klussen leveren nog niet veel geld op en zijn vrij compact, maar naarmate je beter wordt en je reputatie stijgt krijg je ook betere en grotere klussen. Mijn eerste klus is het aanpassen van een kamer, dat zijn alle eerste klussen. Zodra je een klus accepteert krijg je rechts een soort overzicht en checklist voor je klus en wanneer je start. Het is de bedoeling dat je aan de start van het tijdvak de vraag krijgt of je mee wil naar de klus of je Sim alleen stuurt. Ik kreeg de eerste keer deze melding alleen niet, dus ik dacht dat ik iets niet goed deed. Even later, nadat ik zelf op zoek was gegaan in de wijk (misschien moest dat wel), kreeg ik wel de vraag en ben ik mee gegaan naar de buren. 

Ik vind het wel vaker niet helemaal duidelijk wat je nu precies moet doen tijdens zo’n interactieve carrière, of waar je bepaalde dingen kunt vinden bijvoorbeeld. Ook hier was het mij niet helemaal duidelijk wat ik nu precies moest doen. Ik moest een kamer aanpassen, maar welke kamer stond er niet bij. Blijkbaar heb ik dan de vrije keuze hierin? Ik ben vervolgens met de cliënt gaan praten (je kunt met alle gezinsleden in gesprek) om er achter te komen welke kleuren of stijlen ze wel of niet mooi vinden. Naarmate je verder in je carrière komt krijg je ook meer interacties om je opdracht nog beter uit te kunnen voeren. Als je vervolgens denkt dat je genoeg informatie hebt verzameld kun je iedereen weg sturen en maak je de voor-foto’s en ga je aan de slag in bouwmodus.

Hier kun je echt je creatieve gang gaan, maar natuurlijk wel naar de wens van de opdrachtgever. Je hebt informatie verzameld over bijvoorbeeld voorkeur voor een stijl of kleuren die ze niet mooi vinden. Wat je ook vooral niet moet vergeten is dat je met een budget zit. Ik was bezig met een inloopkast en was heel druk met alle nieuwe modules (kom ik zo op terug), zat ik al ver over het budget! Die was ik dus even vergeten. Je zou prima over het budget heen kunnen gaan, maar dat zal dan mee wegen in het eind oordeel. Zorg dus vooral dat je je cliënten tevreden maakt. 

Als je zelf in ieder geval tevreden bent met de verbouwing kun je weer over naar de leef-modus om na-foto’s te maken. Zorg dat je voor- en na-foto’s aan elkaar koppelt (1 voor bij 1 na, 2 voor bij 2 na etc.), zodat dit tijdens de reveal ook weer goed terug komt. Nu heb ik vroeger behoorlijk veel van die Amerikaanse verbouwingsprogramma’s zitten kijken dat ik de zin “Move… that… BUS!” niet uit mijn hoofd krijg, maar dat is wel een beetje het enthousiasme waarmee je Sims door het huis gaan wandelen en hopelijk blij verbijsterd rond kijken. Je kunt bepaalde objecten aanwijzen die ze kunnen bekijken, bijvoorbeeld iets in de stijl die ze graag wilden. Als ze voldoende hebben gekeken, krijgen ze een vinkje boven het hoofd en kun je ze naar het eindoordeel vragen. 

De eerste keer was ik klaar om de na-foto’s te maken, maar kreeg ik ineens de mededeling dat ik er niets van had gebakken en kon ik kiezen of ik nog wilde blijven of naar huis ging. Nou…. naar huis dan maar. Later gebeurde dit ook, maar dan met de mededeling dat het een goede klus was geweest. Waarom dit gebeurt is me nog niet helemaal duidelijk. De tijd verstrijkt niet als je aan het bouwen bent, maar natuurlijk wel als je nog aan het oriënteren bent. Had ik daar dan te lang over gedaan en was, door het weer inschakelen van de leef-modus, de tijdslot voor mijn klus voorbij? Daarna ging het wel steeds goed en verbeterde mijn reputatie, waardoor ik meer (en leukere) opdrachten kreeg, zoals dus een inloopkast maken. Naast dat je ziet wat er moet gebeuren zie je ook restricties, zoals geen nieuwe vloertegels of muren plaatsen. 

Om te ondersteunen in de wensen van je opdrachtgevers zijn er vele nieuwe objecten waarmee je helemaal los kunt. Er zijn modulaire kasten waar je heerlijk mee kunt prutsen. Bijvoorbeeld modules voor een inloopkast, maar ook voor een kantoorruimte of in de keuken. Naast veel nieuwe kastruimte is nu ook een modulaire bank! Er zijn twee varianten met zowel een normale module als lounge, zodat je er een heerlijke hoekbank van kunt maken. Ook zijn er nieuwe hoogslapers waar je een stapelbed van kunt maken, maar ook een bureau onder kunt zetten. Tot slot ben ik echt wel heel blij met de nieuwe kookplaat die je op het aanrecht kun plaatsen, zodat het een net kookeiland wordt. Ik vind de nieuwe oven niet zo’n spetter trouwens, die is mij wat te rond en ziet er niet echt uit als een inbouwoven (want een oven mis je natuurlijk als je alleen een kookplaat hebt). Ik hoop dat daar in de toekomst nog wat mooie alternatieven voor komen. 

Qua kleding merk ik wel dat het steeds hetzelfde is. Er zijn veel nieuwe en mooie dameskledingstukken, maar voor de heren vind ik het toch echt wel tegenvallen. Er is niet veel keus en ik mis ook wat originaliteit. Er zijn best wat leuke nieuwe kledingstukken en ook mooie kapsels bijgekomen, maar ik hoop toch echt binnenkort op meer mooie kleding. Misschien met een kit?

Alena’s oordeel

Over het algemeen ben ik heel blij met dit pakket en vind ik het echt een leuke toevoeging. De nieuwe carrière is vooral top voor iedereen die het leuk vindt om te bouwen. Als je daar niet zo van houdt dan kan ik me voorstellen dat je deze gamepack overslaat. De modulaire items zijn ook wel echt heel erg leuk en maken het bouwen van een kantoor, kledingkast of keuken wel een creatief feest. Ja de kleding ben ik wel wat teleurgesteld over. Er zitten echt wel leuke dingen tussen hoor en misschien moet ik minder van de kleding verwachten. Ondertussen hebben we ook alweer nieuws over het nieuwe uitbreidingspakket en daar ben ik nog enthousiaster over. Kom maar met die boerderij, want ik ben wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. 

+ Leuke nieuwe interactieve carrière
+ Modulaire items werken goed
+ Goede opbouw in carrière en moeilijkheid

– Kleding valt tegen
– Toch wat snel uitgekeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.