De Poolse game-ontwikkelaar CD Projekt RED heeft samen met het streamingplatform Netflix een virtueel evenement aangekondigd dat volledig in het teken staat van de The Witcher-franchise. Heel toepasselijk gaat het virtuele evenement Witchercon heten en zal op vrijdag 9 juli wereldwijd plaatsvinden op verschillende platformen.

Via een Twitter conversatie, die gehouden werd tussen CD Projekt RED/The Witcher en Netflix, werd er al gehint naar de aankondiging. Het account van The Witcher vroeg Netflix of ze wilden afspreken, waarop het streamingplatform reageerde “sure, that’s a date!”.

Witchercon zal het eerste multi-format-evenement gaan zijn dat toegewijd is aan het universum van The Witcher. Het virtuele evenement alle Witcherfans bij elkaar brengen, of het nou nieuwe fans zijn of diehards, alsook de werelden van de The Witcher-games en TV-serie.

Fans kunnen het volgende verwachten tijdens Witchercon:

  • Interactieve panels waarin de makers van The Witcher (zowel de games als de Netflix-serie) in de spotlight staan.
  • Brekend nieuws, exclusieve beelden van achter de schermen en nooit eerder vertoonde onthullingen met betrekking tot de hele The Witcher-franchise.
  • Een intieme blik in de creativiteit en productie die achter de games van CD Projekt RED schuilen, inclusief de aankomende mobiele game The Witcher: Monster Slayer, stripboeken, de Netflix-serie en de aankomende animatiefilm Nightmare of the Wolf.
  • Experts die dieper ingaan op de lore, legendes, monsters en de oorsprong van het Continent.

Witchercon zal bestaan uit twee aparte streams, die elk weer exclusieve content bevatten. De eerste Witchercon-stream zal op vrijdag 9 juli 19:00u Nederlandse tijd uitgezonden worden op zowel Twitch als YouTube. De tweede stream, die ook beschikbaar zal zijn via Twitch en YouTube, zal de volgende dag op 10 juli plaatsvinden om 03:00u Nederlandse tijd.

De officiële website van Witchercon is nu live, waarop later de volledige planning onthuld zal worden.

Om bepaalde verwachtingen enigszins te managen, wordt er wel op de Witchercon-site expliciet vermeld dat er geen nieuwe The Witcher-game zal worden onthuld. Jammer natuurlijk, maar er zal vast genoeg anders moois te zien zijn en onthuld gaan worden!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.