Een gamer kan niet zonder goede gear! Tegenwoordig hoeft je gear ook niet meer saai te zijn en kun je het in alle kleuren en maten vinden en meestal ook nog met gekleurde lichtjes! Razer is een erg bekend gear merk en het is ook nog een merk die graag kleur gebruikt! Naast dat Razer een voorloper is met chroma verlichting hebben ze ook een de headset Kraken in vele kleuren uitgebracht. Sinds kort is hier Quartz aan toegevoegd, een licht roze versie van de Kraken headset.

De Razer Kraken is een van de meest bekende gaming headsets van Razer en wordt steeds vernieuwd. De Razer Kraken Quartz is een mooie lichtroze uitvoering van de headset die ook in het groen, zwart-blauw en zwart te krijgen is. De belangrijkste verbetering voor mij zijn de oorkussens. Bij de oude Kraken was dit een soort van leer/plastic en dit is altijd zo warm en plakkerig. Bij deze Kraken is het speciaal materiaal wat ook nog verkoelend werkt en zacht aanvoelt. De oorschelpen zijn groot genoeg dat je hele oor erin past en je dus goed afgesloten geluid krijgt en geen last van je oorbellen. Verder heeft de headset ruimte ingebouwd voor de pootjes van de bril. Je ziet het niet, maar er is extra ruimte voor de oorschelp kussens om in te deuken. Ik heb niet altijd een bril op, maar heb met mijn oude headset er wel altijd na een paar uur last van. Ik heb het dus ook bij deze headset getest, voor de brildragers onder ons, en het was pijnloos!

Even over de specs, de Razer Kraken Quartz heeft een 3.5mm uitgang en dus geen USB. Hierdoor is hij compatibel met eigenlijk elk device die je kunt bedenken, je telefoon, laptop, PC, Xbox, PlayStation, Mac en de Switch. Er zit een kabeltje bij de headset die geluid en microfoon uitgang heeft voor PC en laptop, hierdoor heb je een enorm lange kabel, maar die is makkelijk en goed weg te werken met de grijze bijgeleverde bandjes. De microfoon kun je uittrekken en vormen richting je mond of er vanaf, zodat je jezelf goed verstaanbaar kan maken.  Op de headset zelf zitten geen knopjes, maar volume is te regelen via een knop aan de kabel en hier kun je ook de microfoon muten, wat altijd fijn is als optie voor de mensen die voice activation gebruiken. De headset is verder van aluminium en heeft extra stof bij de band bovenop je hoofd, waardoor hij een stuk lekkerder zit. Headsets zijn best zwaar en het kan pijn gaan doen op je hoofd, maar daar heb ik bij deze headset geen last van.

Het geluid van de headset is erg goed. Het is een gaming headset en dat hoor je ook wel echt in het geluid er ligt namelijk een nadruk op de bas, zodat je voetstappen duidelijk kan horen en kan plaatsen. Ook hoge noten komen er goed uit dus muziek luisteren of film kijken is ook goed te doen met deze headset. De microfoon klinkt wat dof, maar dat is met de meeste soortgelijke headsets, je klinkt toch altijd weer net iets anders. Zou je heel erg helder over willen komen raad ik aan een losse microfoon te halen, maar is het gewoon voor gesprekken of online callen naar je vrienden dan is deze microfoon absoluut goed genoeg, je komt duidelijk en verstaanbaar over, maar ik zou er geen liedje mee inzingen!

Naast de headset heb ik ook gekozen voor de headset standaard. Het is een accessoire waarvan je niet weet dat je hem nodig hebt, maar het is zo ideaal! Normaliter gooi je de headset toch ergens neer op je bureau en ligt hij constant in de weg, of hang ik hem aan mijn beeldscherm waardoor ik er half langs moet kijken, maar nu hang ik hem steeds netjes op en dat staat toch een stuk leuker. Naast dat het handig en praktisch is, is deze standaard ook nog erg mooi en met chroma verlichting! De verlichting kun je aanpassen aan de hand van software. Ook zitten er drie 3.0 USB poorten op, zodat je daar je microfoon, toetsenbord etc in kan pluggen voor het geval je niet veel USB poorten hebt of, omdat je niet zoveel kabels achter je bureau langs wil hebben. Ik vind het zelf ook erg handig om mijn telefoon lader er even in te doen.

Conclusie is dat de Razer Kraken een goede game headset is en dat hij vooral in het draagcomfort punten wint bij mij. Normaliter krijg ik na een paar uur last van de headset, maar je merkt bijna niets van deze headset. Geluid is goed en er zit een goede bass in, waar ik erg van houd, daarnaast is de kleur vernieuwend en leuk dat er meer variatie komt met gear en het niet allemaal maar zwart is. Er zitten verder geen lichtjes of iets dergelijks bij of in deze headset, maar die zie je zelf toch niet aangezien je hem op hebt dus dat is voor mij geen gemis. Al met al zou ik deze headset zeker aanraden als het past bij wat jij van een headset wil en als je van roze houdt.

PS. Op de foto’s is de roze kleur niet helemaal goed vast te leggen, maar het is zoals de foto’s links onder dus echt een zachtere roze dan wat je op de foto’s rechts onder ziet.

 

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.