Ik was op zoek naar een nieuwe monitor, want ik heb tot nu toe altijd 24 inch gehad en wilde graag iets groter. Na mijn zoektocht ben ik uitgekomen bij de AOC 27G2U!

Er zijn voor een PC gamer een aantal zaken belangrijk bij het kiezen van een nieuwe monitor en voor mij was het wel echt een eis dat de verversingsgraad 144hz is en deze monitor heeft ook een responstijd van 1 ms. Je wil een zo vloeiend mogelijke spelervaring natuurlijk. Het bijzondere aan de AOC monitor is dat hij beschikt over AMD FreeSync wat screen tearing voorkomt door de verversingsgraad van de monitor aan te passen aan de hoeveelheid beelden per seconde die je videokaart op dat ogenblik produceert. Kwaliteit van beeld is natuurlijk afhankelijk van de hardware die je in je PC hebt hangen. Het is een mat scherm, resolutie 1920×1080 Full HD, 16:9 beeldverhouding. Scherm heeft een DisplayPort en 2x HDMI, beide kabels worden meegeleverd inclusief een CD on de drivers te installeren.

Het oog wil ook wat en ik vind de AOC een erg mooie monitor. Hij heeft dunne randen, wat fijn is, want 27 inch is natuurlijk een groot scherm, maar door de dunne randen neemt hij ogenschijnlijk niet veel meer ruimte in dan mijn oude scherm. Ik vond de poot in eerste instantie erg mooi, maar hij kan ook wel lastig zijn, want daardoor moet je net iets verder verder van je scherm af zitten dan je misschien gewend bent. Ik speel altijd met mijn toetsenbord scheef en heb daarom een deel op de poot staan en dat werkt prima voor mij. Wel staat het scherm erg stevig door de poot. Het scherm is in hoogte verstelbaar door hem gewoon op en neer te bewegen, geen ingewikkelde knopjes of vergrendelingen. Ook kun je het scherm draaien waardoor het verticaal komt, mocht je het als tweede scherm gebruiken bij streamen kan dat erg handig zijn.

Een nadeel aan het scherm zijn toch wel de knopjes. Ik heb naast Female-Gamers nog een baan waar ik af en toe thuis werk met een laptop en dan is een 27 inch scherm natuurlijk ideaal. Ook heb ik mijn PC dan aan voor muziek (op mijn andere schermen). Ik moet dan switchen van port op het scherm. In mijn PC heb ik de DisplayPort kabel en in mijn laptop dan HDMI. Switch knop is makkelijk te vinden, dat is de eerste, maar het overkomt mij meer dan eens dat ik dan in plaats van het accepteren knopje het uit knopje indruk. Je hebt daar wel even een lampje bij nodig, maar na het vier keer fout gedaan te hebben weet ik nu dat ik één knopje verder naar links moet.

De prijs kwaliteit verhouding van dit scherm is echt erg goed. Alles is in te stellen ook de kleuren, ook al vergt dat misschien wel even wat uitzoekwerk en is het geen maatwerk. Er zitten een aantal voorgeprogrameerde beeldschermkeuzes in. Je hebt Racing, FPS, RTS en Gamer 1 tot en met 3, met de instellingen veranderen de kleuren van het beeld van minder blauw, naar groen of geel. Uiteindelijk is de basisinstelling goed en verander in kleuren toch liever in mijn videokaart dan op mijn scherm zelf. De keuzes zijn er in ieder geval, of je ze gaat gebruiken is aan jou. Het is geen 4k scherm, maar dat mag je ook niet verwachten. Het is een erg fijn scherm met mooi en scherp beeld en goede specs om je game optimaal weer te geven. Ik zou het scherm zeker aanraden.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

One Comment on “Review: AOC 27G2U Monitor”

  1. Mede dankzij deze review de keuze gemaakt om deze monitor aan te schaffen.
    Hij komt naast zijn grotere broer (AOC CU34G2X – QHD Curved Gaming Monitor) te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.