HP, Microsoft en Valve bundelen hun krachten samen en werken aan een nieuwe, next-gen virtual reality-headset. Dit is bekendgemaakt via een teaser, die op een Steampagina te zien is. Deze nieuwe generatie VR-headset zou een nieuwe standaard moeten gaan worden binnen de VR-wereld. Er zullen geen compromissen worden gedaan wat betreft de kwaliteit en de headset moet zeer comfortabel worden.

De donkere teaser van maar 14 seconden geeft niet veel prijs, maar het lijkt erop dat de headset twee camera’s op de voorkant gaat krijgen. HP claimt daarnaast ook dat de headset van flinke verbeteringen wordt voorzien, ten opzichte van de vorige generatie VR-headsets. Deze nieuwe VR-headset moet een meeslependere, comfortabele en meer compatibele ervaring gaan bieden.

Vermoedelijk gaat het hier om een opvolger van de originele Reverb VR-headset. Er wordt namelijk al gespeculeerd dat de nieuwe VR-headset de naam HP Reverb G2 zal gaan krijgen. Qua design lijken er wel overeenkomsten te zijn. De Reverb VR-headset is vorig jaar op de markt gebracht en ging de concurrentie aan met andere VR-headsets zoals de HTC Vive Pro. De Reverb VR-headset heeft namelijk een resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog, terwijl bijvoorbeeld de HTC Vive Pro een resolutie had van 1440 x 1600 pixels per oog.

Qua design heeft de VR-headset ook wat weg van de Valve Index VR-headset, helemaal met de zwevende speakertjes die zich aan de zijkanten van de headset bevinden.

Er wordt verwacht dat de VR-headset compatibel zal gaan worden met, uiteraard, PC, maar ook met nieuwe consoles zoals de Xbox Series X. Meer is er tot op heden nog niet bekend. De website van HP geeft ook nog niet veel weg. Wel is het mogelijk om je in te schrijven voor notificaties, om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent de nieuwe VR-headset.

Bekijk hier de korte teaser van de VR-headset:

© HP / VALVE / MICROSOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.