Het heeft even mogen duren, maar ontwikkelaar GSC Game World heeft dan nu eindelijk de eerste screenshot van S.T.A.L.K.E.R. 2 laten zien. Sinds 2010 is de game al tweemaal geannuleerd, maar inmiddels is het team volop bezig met de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2.

De screenshot laat een wormgat in de lucht zien, in een bosrijk gebied met hier en daar verroeste auto’s.

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat de eerste game in de reeks, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, is uitgebracht. De game speelt zich af in een alternatieve realiteit, waar een tweede nucleaire ramp heeft plaatsgevonden in de Chernobyl Exclusion Zone. In de game is er sprake van een non-lineaire verhaallijn en wordt het first-person-shooter-genre gecombineerd met role-playing-elementen. Zo kan er worden gecommuniceerd met non-playable-personages en kunnen er voorwerpen met ze worden geruild.

In de game kruipen spelers in de huid van de Marked One; een man met geheugenverlies die de mysterieuze Strelok probeert te vinden, om hem uiteindelijk te willen vermoorden. De achtergrond en terminologie van S.T.A.L.K.E.R. is gebaseerd op de Russische novelle Roadside Picnic en de film Stalker.

In 2009 werd de game opgevolgd door S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. Kort daarna zou de ontwikkelaar aan een nieuwe game in de reeks beginnen, maar helaas moesten zij ineens de deuren sluiten. Uiteindelijk werd de nieuwe game in 2018 aangekondigd, maar tot nu toe is er alleen stilte geweest omtrent het project.

Volgens GSC Game World zal S.T.A.L.K.E.R. 2 hun meest ambitieuze project tot nu toe worden. Ze streven er naar om iets legendarisch neer te zetten.

Veel is er nog niet bekend. Wel weten we dat de game op Unreal Engine 4 draait en dat de release gepland staat voor ergens in 2021. Meer informatie zal volgens GSC Game World dit jaar bekend worden gemaakt.

© GSC GAME WORLD

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.