Ontwikkelaar Playdead, bekend van games als LIMBO en INSIDE, heeft via Twitter laten weten met een nieuw project bezig te zijn. Er is een korte teaser van maar 15 seconden te zien en geeft weinig weg. In de Tweet, die luidt “Join us on our new project”, wordt verwezen naar de vacaturepagina van de ontwikkelaar. Zo zijn ze onder andere op zoek naar een ervaren gameplay designer, grafisch programmeur en een (3D) level artist. Het enige wat we tot zover weten, is dat het een third-person-sciencefictionavontuur gaat worden.

Playdead is een relatief klein en onafhankelijk gamebedrijf, dat gevestigd is in Kopenhagen, Denemarken. Eerder hebben zij al de alom geprezen games LIMBO (2010) en INSIDE (2016) gemaakt.

In LIMBO wordt een jongetje wakker in een mysterieus bos, dat ‘rand van de hel’ genoemd wordt. Hij is op zoek naar zijn verloren zus. Door middel van puzzels werkt de speler door de levels heen van deze tweedimensionale platformwereld. De wereld van LIMBO is volledig uitgevoerd in grijstinten.

Playdead’s tweede game, INSIDE, is wederom een tweedimensionale puzzelplatformer en is daarnaast ook volledig woordloos. Er worden visuele hints gebruikt om de speler te helpen bij het oplossen van puzzels. De game speelt zich af in een dystopische wereld en het is aan de speler om hem daar doorheen te loodsen, zonder hem te laten sterven. Uniek in deze game is, dat het hoofdpersonage andere personages van een afstand kan besturen.

Het lijkt erop dat Playdead zijn toekomstige game(s) exclusief op het platform Epic Games zal gaan uitbrengen. Epic Games heeft namelijk bekendgemaakt een deal te hebben gesloten met ontwikkelaars Remedy Entertainment, Gen Design en dus ook Playdead om hun toekomstige spellen uit te geven. Epic heeft hiervoor een speciaal label opgericht, genaamd Epic Games Publishing, en financiert daarnaast de volledige ontwikkeling van de toekomstige games. Gamestudio’s behouden echter wel de volledige rechten en creatieve controle op hun intellectuele eigendom (games).

Voor wanneer het nieuwe project gepland staat, is nog niet bekend.

© PLAYDEAD

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.