Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de geprezen Kojima-game, Death Stranding, niet langer exclusief beschikbaar zou zijn op PlayStation 4 en dat de game naar PC zou komen. Op 2 juni, welteverstaan. Echter, helaas is nu gebleken dat de releasedatum deze PC-versie is uitgesteld. Dat heeft ontwikkelaar Kojima Productions laten weten via Twitter.

Net als velen van ons, zijn ook werknemers van gamestudio’s genoodzaakt om vanuit thuis te werken. Dat geldt dus ook voor het team van Kojima Productions en dat heeft gevolgen voor de ontwikkeling van de PC-port. In een Tweet laat de studio weten dat het tijdelijke sluiten van Kojima Productions, ze genoodzaakt zijn om de PC-versie van Death Stranding uit te stellen tot 14 juli. Dit zou de studio genoeg tijd moeten geven, om de ontwikkeling van de PC-game vanuit thuis te kunnen afronden.

Kojima Productions grijpt dit moment ook aan om spelers te bedanken voor hun geduld en ondersteuning.

Death Stranding speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin door een catastrofale gebeurtenis steden zich van andere steden hebben geïsoleerd. Hiermee zijn ze niet alleen van elkaar gescheiden, maar ook van de maatschappij. Het is aan de speler om de verbinding tussen deze geïsoleerde steden te herstellen. Bekende gezichten als Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux spelen de hoofdrol in de game.

In de PC-versie van Death Stranding zullen spelers ook toegang krijgen tot nieuwe cosmetische items, waaronder een collectie van Half-Life-items. Daarnaast krijgt de PC-versie ook een photo mode als nieuwe feature en uiteraard zal het spel genieten van een hogere framerate, ten opzichte van de PlayStation 4-variant.

Death Stranding is reeds verschenen voor PlayStation 4 en zal vanaf 14 juli ook verkrijgbaar zijn via Steam en de Epic Games Store.

Zie hier de releasetrailer voor de PC versie van Death Stranding:

© 505 GAMES / KOJIMA PRODUCTIONS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.