Na vele teasers en geruchten, is de kogel eindelijk door de kerk. Hideo Kojima heeft tijdens The Game Awards officieel Death Stranding 2 aangekondigd. Hij heeft tijdens de show ook een teasertrailer getoond, waarin personages uit het eerste deel weer terug te zien zijn.

Norman Reedus (Sam Porter Bridges), Léa Seydoux (Fragile), Troy Baker (Higgs Monaghan), Shioli Kutsuna en Elle Fanning zullen een rol spelen in het nieuwe deel. Tevens lijkt ook BB weer van de partij. Daarnaast wordt de game ontwikkeld in samenwerking met Guerrilla Games en zal de Decima engine gebruikt worden voor de ontwikkeling.

Hoe de game daadwerkelijk gaat heten is nog niet bekend, voor nu wordt er naar de game verwezen met ‘Death Stranding 2’ wat een zogenaamde working title is. Een precieze releasedatum is ook nog niet onthuld, wel moet de game uitkomen voor PlayStation 5 en is de kans groot dat de game ook op enig moment naar PC zal komen.

Tijdens The Game Awards heeft Kojima ook nogmaals bevestigd dat hij momenteel een andere game in ontwikkeling heeft. Vermoedelijk is dit een nieuwe game exclusief voor Xbox.

Death Stranding is in 2019 uitgebracht door Kojima Productions en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin door een catastrofale gebeurtenis steden zich van andere steden hebben geïsoleerd. Hiermee zijn ze niet alleen van elkaar gescheiden, maar ook van de maatschappij. Het is aan de speler om de verbinding tussen deze geïsoleerde steden te herstellen. Bekende gezichten als Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux spelen de hoofdrol in de game.

Death Stranding is reeds verschenen voor PlayStation 4 en PC (Steam en Epic Games). Tevens is er vorig jaar een Director’s Cut uitgekomen voor de PlayStation 5, die voorzien is van nieuwe content en vernieuwde gameplaymogelijkheden.

Bekijk hier de teasertrailer voor Death Stranding 2:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.