Respawn Entertainment, Electronic Arts en Lucasfilm Games hebben tijdens The Game Awards bekendgemaakt dat Star Wars Jedi: Survivor vanaf 17 maart 2023 zal uitkomen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Tevens werden tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking de eerste gameplaybeelden getoond van de nieuwe game.

In de onthullingstrailer zien we hoofdpersonage Cal Kestis (gespeeld door Cameron Monaghan) als een sterkere en meer ervaren Jedi Knight en wordt er een beeld geschetst van de bedreigingen die hem te wachten staan. Dit nieuwe hoofdstuk in de saga van Cal Kestis zou de grootste verkenningstochten tot dusver moeten bevatten.

De game speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van Star Wars Jedi: Fallen Order af. Cal moet de Empire een stap voor blijven, terwijl hij zich blijft ontwikkelen als Jedi. Met zijn trouwe metgezel BD-1 aan zijn zijde, bundelt Cal zijn krachten met een reeks nieuwe en oude bondgenoten die hem helpen met zijn zoektocht. Personages die spelers tegenkomen zijn onder andere de huurling Bode Akuna (Noshir Dalal) en het voormalige bemanningslid Cere Junda (Debra Wilson). Cal zal worden voorzien van nieuwe gadgets, zoals een grappling hook en kan hij zich op nieuwe manieren navigeren door de gevaren die hij tegenkomt. Hierbij verkent hij zowel nieuwe als bekende werelden in het sterrenstelsel.

Stig Asmussen, Game Director bij Respawn, geeft aan dat Star Wars Jedi: Survivor in alle opzichten voortborduurt op de gameplay, het verhaal en de exploratie van Fallen Order. “Dynamische gevechten geven spelers het gevoel een echte Jedi Knight te zijn, met nieuwe vechtstijlen voor lightsabers en Force-vaardigheden die extra lagen van strategie toevoegen aan elke confrontatie met de vijand. Ook zijn de werelden gevuld met uitdagingen die overwonnen moeten worden om de mysteries binnenin te ontrafelen,“ aldus Asmussen.

Star Wars Jedi: Survivor is vanaf 17 maart 2023 verkrijgbaar voor PC (Steam, EA app en Epic Games), PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Spelers die de game vooruitbestellen ontvangen het Jedi Survival Cosmetic Pack, dat exclusieve cosmetische item bevat die geïnspireerd zijn door Obi-Wan Kenobi. Daarnaast kunnen spelers ook de Deluxe Edition vooruitbestellen, dat toegang biedt tot exclusieve cosmetische items die gebaseerd zijn op Han Solo, Luke Skywalker en R2-D2.

Bekijk hier de officiële onthullingstrailer van Star Wars Jedi: Survivor:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.