Stap in de fantasie- wereld van Estoria en ervaar de emotionele reis van Izzy, een jonge schrijver die haar creativiteit en haar dagboek gebruikt om zodoende om te kunnen gaan met de avonturen van het leven. Izzy’s werelden – zowel denkbeeldig als echt – komen tot leven door middel van de pagina’s van haar dagboek in deze suggestieve verkenning van hoop, vreugde en veerkracht.

Het is een verhaal-gestuurde puzzelgame waarin je in Izzy’s dagboek duikt en zo op zoek gaat naar de verloren woorden. Niemand minder dan de Engelse videogameschrijver Rhianna Pratchett (jawel de dochter van Terry Pratchett), bekend van Heavenly Sword, Overlord, Mirror’s Edge en Tomb Raider, schreef het verhaal voor Lost Words: Beyond the Page.

Bekijk hier de heerlijke Stadia launch trailer voor Lost Words: Beyond the Page:

Wat kunnen we verwachten? Een 2D avonturen game met prachtige watercolor visuals waarin je in een dagboek duikt en “speelt” met woorden. Je gebruikt deze woorden als tools om diverse puzzels op te lossen. Een ongetwijfeld niet al te moeilijke game, maar het gaat hier uiteraard om het verhaal en de pracht van de tekeningen. Je kunt er in ieder geval wel van uitgaan dat je compleet uniek en nieuwe style van platforming gaat beleven. Aan challenges is ook gedacht, wanneer je door de landen loopt kun je vuurvliegjes verzamelen en op die manier een extra uitdaging aan de game toevoegen. Lost Words: Beyond the Page is niet zomaar een game, zeker niet, want het is de winnaar van talloze onderscheidingen, waaronder Best Indie Game, Best Casual Game & Most Original Game van Game Connection Paris.

Lost Words: Beyond the Page is nu verkrijgbaar voor Google Stadia. Een PC-release (via Steam), alsmede releases voor diverse consoles worden helaas pas in 2021 verwacht. In ieder geval al een game om in 2021 zeker naar uit te kijken!

© Modus Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.