Eind vorig jaar heeft Kojima Productions door middel van een Tweet laten weten dat Death Stranding niet langer een exclusieve titel voor de PlayStation 4 is. Death Stranding zou namelijk ook naar PC komen, maar onduidelijk was nog wanneer dit zou gebeuren en via welk platform de game zou worden gedistribueerd. Inmiddels is dit mysterie opgelost en is bekendgemaakt dat Death Stranding op 2 juni naar PC komt. De game zal beschikbaar worden gesteld op zowel Steam als de Epic Games Store.

Door middel van deze onthulling heeft uitgever 505 Games ook bekendgemaakt dat Death Stranding een samenwerking aangaat met de iconische shooter van Valve uit 1998: Half-Life. Deze samenwerking zal zo te zien vooral cosmetische items met zich meebrengen. In de releasetrailer is namelijk te zien dat hoofdpersonage Sam een hoed in de vorm van de iconische Headcrab op kan zetten. Verder zal ook de bril van Gordon Freeman als cosmetische item beschikbaar zijn en de handschoenen van Alyx Vance, uit de aanstaande nieuwe Half-Life VR-game Half-Life: Alyx.

De PC-versie van Death Stranding zal ook nieuwe features met zich meebrengen. Zo zal er een photo modus naar de PC-versie komen en de speler de mogelijkheid geven om mooie kiekjes te maken tijdens het spelen. Daarnaast zal de game ook een hogere frame rate cap krijgen waardoor de game nog vloeiender zal zijn dan de PlayStation 4-variant en worden ultrawide-monitoren ondersteund.

Death Stranding speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin door een catastrofale gebeurtenis steden zich van andere steden hebben geïsoleerd. Hiermee zijn ze niet alleen van elkaar gescheiden, maar ook van de maatschappij. Het is aan de speler om de verbinding tussen deze geïsoleerde steden te herstellen. Bekende gezichten als Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Léa Seydoux spelen de hoofdrol in de game.

Death Stranding is reeds verschenen voor PlayStation 4 en zal vanaf 2 juni ook verkrijgbaar zijn via Steam en de Epic Games Store.

Zie hier de releasetrailer voor de PC versie van Death Stranding:

© 505 GAMES / KOJIMA PRODUCTIONS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.