De Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED geeft in een persbericht aan blij te zijn om een nieuw bordspel aan te kondigen, dat zich afspeelt binnen de wereld van The Witcher. Het bordspel zal The Witcher: Old World gaan heten en wordt in samenwerking gemaakt met uitgever Go On Board. Het design van het bordspel zal worden verzorgd door Łukasz Woźniak, die bekend is van eerdere bordspellen als Valhalla en Titans.

The Witcher: Old World is bedoeld voor twee tot vijf spelers en speelt zich af ver voor de tijd van de gemuteerde monsterjager Geralt of Rivia. Spelers nemen de rol van professionele monsterjagers op zich, die net hun brute training hebben voltooid in één van de vijf Witcherscholen. Hierbij kan de speler kiezen uit School of the Wolf, Viper, Cat, Bear of Griffin. Tijdens de avonturen van deze jonge Witchers, zullen er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt en kunnen er uiteraard ook contracten worden aangenomen. Er worden gevechten met monsters gehouden en het kan soms zelfs voorkomen dat twee Witchers tegenover elkaar komen te staan in een gevecht om de eer van hun Witcherschool te verdedigen.

Het bordspel zal echter nog niet direct op de markt komen. Begin mei dit jaar, zal er via Kickstarter een crowdfundingscampagne worden opgezet om hopelijk zo de benodigde financiën bij elkaar te sprokkelen. Met het succes van The Witcher-games en de gelijknamige Netflixserie, lijkt me dit geen onmogelijke opgave. Deze Kickstartercampagne zal de community ook de kans geven om een grote invloed uit te oefenen op de content van het bordspel zelf, maar ook op de verhalen die worden verteld en worden uitgespeeld.

Naar verwachting zal The Witcher: Old World in April 2022 volledig worden uitgebracht in zowel Engels als Pools. Over het uitbrengen van de game in andere talen wordt nog onderhandeld.

Wil je op de hoogte blijven, of tegen die tijd zelf een bijdrage maken aan de Kickstartercampagne van The Witcher: Old World? Bekijk dan hier de Kickstarterpagina.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.