Het is tijd om te griezelen en gruwelen met het nieuwe accessoirespakket voor De Sims 4, Paranormaal. Maar is het gruwelijk goed of griezelig slecht?

In De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket gaan je Sims zich met het hiernamaals bemoeien en heb je zelf de keuze of je geesten accepteert of wegjaagt. Gelukkig krijg je hulp van huisgeest Claude René Duplantier Guidry (Guidry voor vrienden) om een beetje wegwijs te worden met dit nieuwe leven. Daarnaast is er een nieuwe vaardigheid, Medium en kun je die vaardigheid goed gebruiken in de Freelancer carrière als Paranormaal onderzoeker. En behalve natuurlijk weer veel nieuwe woon- en CAS-items en interacties is er ook een nieuwe emotie, namelijk bang. Eens kijken of al dit nieuws ook echt iets toevoegt aan de game.

Laten we beginnen met de nieuwe items in CAS. Hier zijn 32 nieuwe items te vinden, waaronder 11 nieuwe haarstijlen voor verschillende leeftijden, 3 accessoires en 18 nieuwe kledingstukken en schoenen. Een van de haarstijlen is eigenlijk precies wat ik al heel lang zocht, namelijk iets wat het meeste op mijn eigen haar lijkt. Qua kleding is het veel bloemen, luchtige stoffen en lichte kleuren. Het zijn daarmee ook mooie zomerse kledingstukken!

Het thema van dit accessoirespakket is natuurlijk alles behalve zomers. Een duister thema over het oproepen van geesten met een seance en praten met overledenen. Ergens heb ik het vermoeden dat het niet bij alle Simmers goed zal vallen. Ik denk dat het voor veel spelers wellicht verboden terrein zal zijn. Ergens dus ook mooi dat het optioneel is en dat spelers die hier verder niets mee willen doen er ook niets van mee zullen krijgen. Maar voor wie dit wel wil, hier een overzicht van alle mogelijkheden die je met dit pakket in handen krijgt.

Zoals ik al noemde kunnen Sims een seance houden met een kristallen bol. Hiermee werk je gelijk aan de nieuwe Medium vaardigheid. Hoe beter je bent als medium, hoe beter je seances zullen verlopen. De kristallen bol gebruik je om de spirituele vibe in je huis te kalmeren (of verslechteren als je het verkeerd doet), contact te leggen met de doden en steeds meer naarmate je beter wordt. Wat je ook kunt doen, is Bonehilde oproepen, de dame die je op de foto hierboven aan tafel ziet zitten. Ze zal hier en daar wat helpen in het huishouden en je kunt ook gerust met haar kletsen.

Mocht het je toch allemaal wat te ingewikkeld zijn, dan kun je de hulp van Guidry vragen. Als ervaringsdeskundige kan hij je alles vertellen over het hiernamaals en hoe je hierin wegwijs kunt worden. Mijn Sim werd overigens direct verliefd op hem en zijn suave praatjes. Er was zelfs een woohoo interactie! Anyway, als Guidry denkt dat je het goed onder controle hebt, kun je bij hem een vergunning aanvragen voor een functie als Paranormaal onderzoeker. Deze Freelance baan werkt net als de andere Freelance banen, waarbij je in de telefoon opdrachten kunt vinden. 

Als Paranormaal onderzoeker kwam ik in het huis van een van mijn buren terecht. Er waren daar allemaal van die schattige, kleine, spookjes die ook in de trailer te zien zijn. Het is de bedoeling dat je ze vraagt om te vertrekken en ook eventueel andere vieze goedjes op de vloer of andere vreemde dingen verwijderd uit het huis zodat het weer schoon is. Je kunt een makkelijke, gemiddelde of moeilijke opdracht doen. Het niveau klopt wel aardig, want je hebt een beperkte tijd om een aantal acties uit te voeren om je opdracht af te ronden. De spookjes zijn dan ook niet meer groen, maar rood en kwaad. De moeilijke opdracht heb ik niet vaak volledig kunnen voltooien, maar gelukkig verlies je er niets mee. 

Dan nog even over de spookhuizen waar je nu in kunt wonen. In principe kun je elk huis omtoveren tot spookhuis door een specifiek voorwerp te plaatsen, een beeldje van een hand. Met dit beeldje kun je aangeven of je spoken aan of uit wil zetten in je huis. Ergens prettig dat je dus ook je huis weer kunt omzetten naar normaal als je er klaar mee bent. Je Sim kan namelijk behoorlijk bang zijn en die nieuwe emotie is niet altijd handig. Daardoor durf je bijvoorbeeld ook tijdens een opdracht bepaalde acties niet te voltooien, zoals voorwerpen verwijderen. Daarnaast kun je een perceel benoemen tot spookhuis en krijgt het daarmee (net als een tiny house bijvoorbeeld) bepaalde gebeurtenissen. 

Alena’s oordeel

Al met al is het wel weer een geinig pakket. Er zijn veel nieuwe interacties met de nieuwe objecten, bezoekjes van Guidry en Bonehilde zijn leuk. Ook de onverwachtse bezoekjes van andere geesten zijn een leuke toevoeging. Toch had ik het pakket denk ik zelf niet gekocht, maar dat is meer omdat niet echt bij mijn interesses past. Voor mij voegt het niet zoveel toe. Ik raad het vooral aan als je toe bent aan wat nieuwe gameplay of als je iets hebt met duistere krachten en geesten. Zo niet, dan zou ik het pakket laten liggen en misschien een keer bij een goede uitverkoop halen. 

+ Leuke nieuwe gameplay
+ Voldoende nieuwe interacties en nieuwe emotie

– Snel uitgekeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.