Het Betoverde Doolhof, wie heeft er vroeger niet door het doolhof gedwaald op zoek naar jouw schatten. Dankzij je tegenstanders kon het veld continue wijzigen en daar zat hem ook het plezier in. Wereldwijd zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Deze klassieker krijgt nu een digitale versie waarbij je op je console eenvoudig het bordspel kunt spelen.

Tegenwoordig worden er van vele bordspellen digitale versies gemaakt, denk aan Wingspan en Gloomhaven. Doolhof is echter een familiespel die zowel door jong als oud gespeeld kan worden. Stiekem is dit niet de eerste digitale release, want op de Nintendo DS is het bordspel al eens digitaal verschenen. Nu zal deze een flinke upgrade hebben gekregen wat betreft graphics en zijn er meer speelopties toegevoegd. Denk hierbij aan speelborden uit diverse edities. Het spel is namelijk uitgegeven in de klassieke variant, er is een Twist-versie verschenen, een Junior-versie en zelfs een Glow in the Dark-editie.


In deze editie is het de bedoeling dat je digitaal gangkaarten schuift, schatten verzameld en zo natuurlijk wint. Aan het begin van het spel krijg je diverse doelkaarten. Op deze doelkaarten staan de schatten die je terwijl je een weg door het doolhof baant dient te bemachtigen. Loop je tegen een muur op dan zal je de boel moeten verschuiven, echter je tegenstanders zijn ook op zoek naar hun schatten en zo kan je hele plan in duigen vallen. Je tegenstanders kunnen jouw pad dus blokkeren, maar jij die van hen ook natuurlijk!

Je kunt Doolhof spelen in de multiplayer stand voor 2 tot 4 spelers. Er zijn zes verschillende Doolhof-borden, waaronder die van Labyrinth Junior voor de kleintjes. Of speel de aMAZEing versie. Denk je nu van dat is simpel? Dan kun je de moeilijkheidsgraad aanpassen en krijg ook jij als ervaren Doolhof-speler ongetwijfeld genoeg uitdaging om deze klassieker te spelen. Het begint alweer een beetje te kriebelen.

De digitale versie van Doolhof zal verschijnen voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation 5.

© Copyright Mindscape 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.