G’day mate en welkom bij deze review van de Australia Pack van Planet Zoo. Deze hartverwarmende DLC is niet te missen voor de doorgewinterde, maar ook beginnende Planet Zoo speler en ik zal je uitleggen waarom.

In deze nieuwe DLC draait het helemaal om Australië en kun je jouw dierentuin een mooie Australisch gebied geven. Zo zijn er veel nieuwe objecten om te plaatsen die echt die outback nabootsen. Zo zijn er veel producten gemaakt van gerecycled materiaal, bijvoorbeeld lampen en kunstwerken. Uiteraard zien we ook veel houtsnijwerk met aardse kleuren en zijn de blauwdrukken voor winkels en gebouwen ook in een passen outback thema. En bij Australië hoort ook andere flora, dus hebben we veel keuze uit nieuwe bomen, planten en bloemen die je neer kunt zetten. Met de nieuwe grote update voor Planet Zoo is het nu ook makkelijker te onderscheiden hoe groot (of klein) de planten, bomen en stenen zijn. Er zijn vaak meerdere formaten van bloemen en planten en vooral met stenen was het moeilijk te onderscheiden welke nou groot en welke klein is. Nu is dit makkelijk te zien met een klein icoontje en gaat het bouwen een stuk sneller!

Behalve veel decoratie zijn er natuurlijk ook nieuwe diersoorten die je aan je dierentuin kunt toevoegen: de koala, de dingo, de rode reuzenkangoeroe, de helmkasuaris en de gewone blauwtongskink. Ik kon niet wachten om de koala’s te zien, dus die plaatste ik als eerste in mijn nieuwe dierentuin in een woestijnklimaat op het continent Oceanië (een nieuw continent!). Het is daar overigens bloody hot, want met 44 graden word ik toch niet heel blij maar mijn nieuwe diersoorten natuurlijk wel! Goed, omheining geplaatst, deur erin en zorgen dat de verzorgers een mooie en bijpassende hut hebben. Ik plaats mijn koala’s even in quarantaine waarop ze al vrij snel door de keuring komen en naar hun nieuwe verblijf mogen. Lief!!!! Super wollige oortjes, twee klimmen gelijk een boom in en de ander zit op zijn achterpoten een beetje om zich heen te kijken. Ik heb ze veel klimmateriaal gegeven, daar houden ze van en ze hebben net als andere diersoorten ook wat uitdaging nodig om aan eten te komen en om te kunnen spelen. Als ik het verblijf wat op orde heb, begin ik aan de volgende nieuwe diersoort: de dingo. Ze hebben vrij veel ruimte nodig en mogen in een vrij grote groep verblijven. Ik denk een vrij groot verblijf te hebben gemaakt, maar kennelijk nog niet met voldoende loopruimte. Dat komt mede doordat ik een soort berg met een hol erin had gemaakt, maar dat neemt nogal wat loopruimte weg, dus maar weer opnieuw inrichten. Dingo’s hebben niet bijzonder veel nodig naast al die ruimte en vinden het prima als er niet zoveel begroeiing is. Heel tof is dat je ze tot op zeker afstand kunt horen huilen in je dierentuin.

Daarna begon ik aan mijn verblijf voor de kangoeroes. Je kunt ze samenvoegen met de koala’s, dat vinden ze prettig, maar voor nu wil ik ze even apart houden om te kijken wat ze zelf nodig hebben voor een verblijf. Gelukkig zijn ook kangoeroes vrij snel tevreden zolang ze maar wat uitdagend speelgoed hebben. En vergeet niet ze jongen in hun buidel dragen! Ook zij zijn goed bestand tegen de temperaturen van mijn woestijndierentuin, net als de helmkasuaris die ik een lekker begroeid verblijf heb gegeven. Dan is er nog de blauwtongskink, een schattige salamander die je in een vivarium houdt. Hij lag bij mij verstopt onder een steen, dus ik moest even zoeken, maar hij ziet er heel erg mooi en gedetailleerd uit.

Met alle aanvulling heb je echt wel een gevoel van Australië te pakken. De woestijn biotoop en het continent Oceanië voegen daarin ook echt wel wat toe en maken het heel tof om in deze omstandigheden een dierentuin te gaan bouwen. Andersom is het dan ook uitdagend om deze dieren een goede omgeving te bieden in een dierentuin die niet in hun eigen klimaat ligt. Je moet dan net even dat beetje extra doen en dat vind ik altijd tof aan deze game. Je bent niet klaar met wat boompjes en speelgoed, maar moet echt zorgen dat de dieren zich goed voelen in het verblijf en in dit geval moet de temperatuur dan wel een stukje omhoog. Ik heb wel flink zitten klooien met een van de blauwdrukken voor de winkels. Zoals in de basisgame en de andere uitbreidingen is er altijd een blauwdruk voor één of twee winkels. In de blauwdruk voor twee winkels kreeg ik het vaak niet voor elkaar om de winkels dan goed te plaatsen, terwijl het bij de andere altijd foutloos werkt. Waar dit aan ligt weet ik niet, wellicht een stukje decoratie die in de weg zit? Voor het gemak gebruikte ik dan nu maar even de losse blauwdruk, maar daar wordt het wel wat saai van. Als je zelf heel creatief bent kun je beter zelf aan de slag natuurlijk.

Mocht je aan gewoon relaxt een sandbox spelen niet genoeg hebben dan kun je nu ook een getimede missie doen, waarin je doelen moet behalen net als bij de gewoon missie dierentuinen. Nu moet je alleen wel zorgen dat je de doelen die je behaald hebt ook behoudt.

Alena’s oordeel
Ik vind dit pakket echt wel een hele leuke aanvulling op de basisgame. Het heeft leuke nieuwe diersoorten die allemaal echt een eigen charme hebben en niet alleen in de nieuwe biotoop en het nieuwe continent, maar ook absoluut in de dierentuinen die je wellicht al had. Ook de decoratie maakt gezamenlijk een mooi thema waar je bezoekers van kunnen genieten. Ook erg leuk dat sommige voorwerpen uit gerecycled materiaal bestaat en je ook kleine zonnepaneeltjes op de straatlantaarns hebt. Dat zijn de details die het voor mij afmaken voor deze DLC. Mocht je de basisgame al hebben, vergeet dan niet te updaten, want met de grote nieuwe update zijn er veel dingen een stuk makkelijker geworden. Het onderscheiden van het formaat van je bomen, planten en stenen en het managen van je personeel onder andere. Mocht je het dan ook nog leuk vinden om wat met kleuren van de vacht te spelen dan kun je jouw dieren nu ook meer gericht fokken zodat ze een bepaalde vachtkleur krijgen. Bij sommige dieren valt het niet zo op, maar bij deze DLC is het verschil bijvoorbeeld bij de kangoeroes goed te zien. Alles bij elkaar genomen is het een hele fijne DLC die ik absoluut kan aanraden. De Planet Zoo: Australia Pack koop je hier voor €9,99.

+ Veel nieuwe voorwerpen
+ Vijf erg leuke en schattige nieuwe diersoorten
+ Nieuwe biotoop en continent
+ Getimede missie in Australië
– Niet persé voor dit pakket, maar weer eens nieuwe omheiningen en deuren voor een verblijf was fijn geweest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.