Planet Zoo neemt ons voor dit dierenpakket mee naar Eurasië, bestaande uit de landen Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Rusland en Turkije. Acht diersoorten uit het grootste continent ter wereld, variërend van hoefdier tot reptiel.

Een van de grootste dieren van dit pakket is de wisent. De wisent lijkt wat op de Amerikaanse bizon, en is een bedreigde diersoort. De prachtige imposante kop en romp van de wisent zullen zeker weten indruk maken op de bezoekers. Liever wat anders wolligs bekijken? Dan is er de lippenbeer. Deze harige vriend is ook een bedreigde diersoort, vanwege onder andere de jacht en de jongen worden vaak getraind voor het circus. Baloe de beer, uit Jungle Boek is ook een lippenbeer! Naast deze twee grotere diersoorten is er ook nog het wilde zwijn, en de knobbelzwaan die we in Nederland natuurlijk ook wel kennen. Ik vind de knobbelzwaan wel echt een hele toffe aanvulling. Ze zijn toch anders dan de andere diersoorten die er tot nu toe zijn toegevoegd.

Liever wat meer bijzondere dieren aanschouwen? Loop dan bijvoorbeeld langs de veelvraat (een soort marter), saiga (een soort antilope met een slurf) of takin (een kruising tussen een gnoe en een geit). Er zit natuurlijk ook weer een vivariumdier bij dit pakket, namelijk de Griekse landschildpad. Dit kleine, maar voor een schildpadje relatief grote dier zal vast weer veel bekijks trekken. Er zit best wat variatie in dit pakket en de nieuwe diersoorten zijn in mijn optiek bijzonder in vergelijking met de al beschikbare diersoorten.

Ik ken best veel diersoorten, maar de saiga en takin waren nieuw voor mij. De leukste toevoeging vind ik toch wel de knobbelzwaan. Ik houd niet echt van ganzen en zwanen, want ze kunnen behoorlijk agressief zijn. Toch vind ik het wel mooie dieren en denk ik dat het ook wel weer wat anders is dan de andere vogels van Planet Zoo. Daarnaast heeft Bernie Goodwin weer een bijzonder, geheim project klaarstaan in een nieuw carrièrescenario. Voor dit project help je Bernie Goodwin met het ontwerpen en bouwen van een dierentuin als verrassing voor Nancy haar pensioen.

Het Eurazië Dierpakket gaat samen met update 1.16. In deze update krijgen we modulaire souvenirwinkels! Je plaatst een souvenirwinkel en voegt dan uitbreidingstegels toe om de gewenste grootte te kiezen. Naast het plaatsen van de fundering voeg je verschillende displays zoals posters en planken toe met tot slot de kassa. Alles heeft flexikleur, dus je kunt zelf de kleur kiezen die jij het beste vindt passen bij jouw park. Vergeet niet te kiezen welke producten verkocht moeten worden en de laatste persoonlijke touch toe te voegen. Het mooiste is nog wel dat de winkels niet alleen maar een rij aan de voorkant hebben, maar dat bezoekers echt naar binnen gaan en de producten bekijken en kopen.

Planet Zoo - Souvenir shop

Om het bouwen en aanpassen nog makkelijker te maken komt er flexikleurmultiselectie, waarmee je meerdere objecten tegelijk een nieuwe kleur kunt geven en je dus niet alles afzonderlijk hoeft te verven. Mocht je het Eurazië Dierpakket niet kopen, dan krijg je update 1.16 natuurlijk nog steeds gratis. Ik ga in ieder geval die nieuwe souvenirwinkels eens uitproberen! Het Planet Zoo: Eurazië-dierenpakket is vanaf 13 december op Steam te koop voor € 9,99. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.