Waar iedereen tegenwoordig volop met de Nintendo Switch in de weer is dienen we de voorganger de 3DS niet te vergeten. Helaas komt voor de liefhebbers van deze handheld het einde in zicht, want Nintendo stopt met de productie van de Nintendo DS.

Aan alles komt een eind en zo ook aan het leven van de Nintendo 3DS. Nintendo stopt er mee. Wie wil er nu nog een 3DS wanneer je een superhippe Nintendo Switch in huis hebt? De verkopen liepen natuurlijk en terug en nu heeft Nintendo besloten om de stekker er uit te trekken voor de populaire handheld.

In principe was het wachten op het officiële bericht, want nieuwe games waren er al een tijdje niet meer op de markt gekomen. Toch kan nog menig gamer zich vermaken met het kleine schermpje waarop je zelf kunt aanpassen in hoeverre je de 3D-effecten wilde toepassen. Eerlijk is eerlijk: persoonlijk heb ik hem vrijwel nooit aangehad aangezien ik er ronduit misselijk van werd. Een revolutionaire functie was het zeker wel.

De handheld heeft ook de nodige toppers op game-gebied op zijn CV kunnen schrijven. Wat te denken van Luigi’s Mansion 2, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, Super Mario 3D Land en Animal Crossing: New Leaf.

De 3DS verscheen in 2011 op de markt en tot nu toe zijn er maar liefst 75 miljoen exemplaren van de opvolger van de Nintendo DS verkocht. Wil je nog een exemplaar bemachtigen? Ren in dat geval even naar de winkel, want het zou zo maar eens je laatste kans kunnen zijn om een spiksplinternieuw exemplaar te kunnen bemachtigen.

Vaarwel Nintendo 3DS, het was een prachtige tijd. Gelukkig blijf je in mijn archief naast de old school Nintendo DS, de Nintendo DS Lite en de Nintendo 2DS. Heel wat uurtjes heb ik met jullie door mogen brengen en die koester ik. Wellicht dat ik jullie over een tijdje weer een ons er het stof vandaan haal.

Uiteraard zijn we reuze benieuwd naar jouw ervaringen met de Nintendo 3DS. Welke game was jouw favoriet?

Wij pinken hier even een traantje weg.

One Comment on “Nintendo zegt de Nintendo 3DS vaarwel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.