Het jaar zit er weer op mensen! Er zijn weer onwijs veel nieuwe games uitgekomen, nieuwe films, series noem maar op. Daarom leek het ons wel een goed idee om terug te kijken op 2019 en onze hoogtepunten met jullie te delen. Iedereen heeft een eigen stuk geschreven over haar eigen hoogtepunten op het gebied van games, films, series en meer!

Linda ‘Linn’: In 2019 heb ik behoorlijk wat games mogen spelen en dan met name op mijn geliefde Nintendo Switch. De beste game voor mij in 2019 was….: Dragon Quest Builders 2! Ik heb dusdanig veel uren in deze game zitten, omdat wegleggen vrijwel onmogelijk was. Bouwen, verzamelen, verhaallijn, alles klopte als een bus en heeft vrijwel alles in zich wat ik van een game verwacht. Dit was tevens mijn eerste kennismaking met Dragon Quest Builders en ik ben meteen compleet verslaafd, zoals ik ook al in mijn review heb geschreven. Laat deel 3 alsjeblieft niet lang op zich wachten… Komen de beste series aan het einde van het jaar? Tot december 2019 stond La Casa de Papel seizoen 3 met stip op nummer 1. Compleet verslaafd aan deze serie en seizoen 3 is een enorm spannende klapper. Een serie zoals ze niet vaak gemaakt worden. MAAR…. op 20 december kwam daar The Witcher op Netflix en komt met zo’n enorme klap binnen dat hij met recht de beste serie van 2019 genoemd mag worden. Hoofdrolspelers die hun rol met glans spelen en een verhaal om je vingers bij af te likken. We want more! Helaas zullen we tot eind 2020 moeten wachten, maar wie weet verrast Netflix ons nog wel. Over films is mijn inziens geen twijfel over mogelijk: The Lion King (2019). Al sinds kinds af aan ben ik verliefd op deze film en ook al speelt Beyoncé de rol van Nala, het is een parel om naar te kijken en te luisteren.
Favoriete muziek: Slipknot – We Are Not Your Kind
Beste Female-Gamers Artikel van 2019: Gameverslaving

Yvonne ‘Witchy’: Mijn game hoogtepunt was de terugkeer van de game World of Warcraft Classic. Een game die ik 15 jaar geleden begon met spelen. En in 2019 zijn terugkeer kreeg. Een game met vele sociale aspecten. Het gezellig samen spelen en levelen. En er is niets veranderd! Mijn Film hoogtepunt: is het erg als ik Frozen II noem? Wauw wat een vervolg was me dat! Hier in huis wordt de eerste Frozen ontzettend veel gekeken. Maar Frozen II heeft een vervolg waar je u tegen zegt als je mijn mening vraagt!

Wendy ‘Wendela’: 2019 was een goed jaar voor mij op gebied van films en games. Games zoals Luigi’s Mansion 3, Crash Team Racing Nitro-Fueled, remake van Link’s Awekening en diverse uitbreidingen voor De Sims 4 waren weer vermakkelijk. En niet te vergeten: Pokémon Sword en Shield was ik enorm blij mee. De game waar ik de afgelopen weken enorm veel tijd erin heb gespendeerd. Maar ook films heb ik dit jaar enorm genoten. De Joker, Spider-Man: Far from Home, Avengers: Endgame (waar ik de nodige tranen heb laten vloeien) en Pokémon: Detective Pikachu, die ik trouwens thuis heb gekeken die ik wonderbaarlijk goed vond.
Ik ben heel erg benieuwd wat 2020 voor ons gaat brengen.

Amber ‘Boevje’: 2019 is een jaar waar ik het zo ontzettend druk gehad heb met Female-Gamers en mijn full time baan, dat ik eigenlijk weinig heb kunnen gamen. Ik keek heel erg uit naar de nieuwe Harry Potter mobile game, maar dit was helaas voor mij een grote teleurstelling. Mijn hoogtepunt wordt dan denk ik A Plague’s Tale, erg mooi spel met een interessant en goed verhaal. Films heb ik al helemaal geen tijd voor gehad dit jaar en ik kan je vertellen dat ik de bios niet van binnen gezien heb in 2019. Wel heb ik veel kerstfilms gekeken en dan wint Klaus het voor mij!

Lisa: Hoewel dit jaar best wat grote releases met zich meebracht, zoals bijvoorbeeld Death Stranding, Days Gone, Star Wars Jedi: Fallen Order, Sekiro: Shadows Die Twice en Borderlands 3, heb ik mij niet heel erg beziggehouden met deze titels. Sterker nog, ik had begin dit jaar het voornemen om eindelijk die enorme backlog aan games weg te werken! Alleen bleef The Witcher 3 steeds maar roet in het eten gooien; of aan een geheel nieuwe game beginnen, of toch maar weer eens de zo bekende The Witcher 3 aanslingeren? Dit heeft uiteindelijk geleid tot de inmiddels vijfde playthrough van deze game. Sorry andere games, jullie zullen wederom toch nog eventjes moeten wachten. Games die dit jaar zijn uitgekomen, en waar ik zeer van genoten heb, zijn A Plague Tale: Innocence, Jurassic World Evolution: Return To Jurassic Park, Rain of Reflections en Apex Legends. De andere, eerder genoemde, grote titels ben ik zeker nog van plan een keer op te pikken. Zo ben ik bijvoorbeeld nog steeds ontzettend benieuwd naar wat Death Stranding te bieden heeft. De gamerelease van 2020 waar ik het meest naar uitkijk is toch denk ik wel Cyberpunk 2077. De collector’s edition heb ik inmiddels al een tijdje gepre-ordered staan; laat maar komen die hap!
Game van het jaar: A Plague Tale: Innocence
Uitbreiding van het jaar: Return To Jurassic Park
2019 was ook een mooi jaar voor zowel nieuwe films als series. Zo heeft, één van mijn favoriete regisseurs, Ari Aster, het weer voor elkaar gekregen een meesterwerk af te leveren met zijn Midsommar en heeft Bong Joon-ho zijn fantastische Parasite dit jaar uitgebracht. Uiteraard verdient Joker, met de waanzinnige rol van Joaquin Phoenix, ook een plekje in mijn lijstje. Films die volgend jaar uitkomen en waar ik ontzettend naar uitkijk zijn The Lighthouse, Antlers en Saint Maud. Benieuwd naar mijn favoriete 50 films van dit decennium? Klik dan hier. Wat series betreft, zijn er twee die voor mij bovenaan staan: The Witcher en The Mandalorian. Wat heeft het kleine groene wondertje Baby Yoda mij veel plezier gebracht! Ik kan niet wachten op het tweede seizoen. Daarnaast ook genoten van de nieuwe seizoenen van Stranger Things, The Good Place en Atypical. Helaas heeft Better Call Saul dit jaar overgeslagen, dus ik kijk in het nieuwe jaar ook absoluut uit naar het vijfde seizoen hiervan!
Film van het jaar: Midsommar
Serie van het jaar: The Witcher

Patricia ‘LadyPatries’: Aan het einde van het jaar is het vaak lastig om terug te blikken naar wat er bijvoorbeeld in de eerste helft al heeft plaatsgevonden. Het einde van een jaar zit toch het meest vers in je geheugen. Hoewel ik dit jaar toch iets meer heb kunnen gamen dan voorgaande jaren vind ik het erg lastig om aan te geven welke mijn favoriet was.. Toch ga ik denk ik voor Two Point Hospital! Lekker nostalgisch en ik heb hier toch wel de nodige uurtjes in gestoken. De Sims 4-reeks staat wel elk jaar in mijn favorieten lijstje hoor. Met enige regelmaat was ik toch in de bioscoop te vinden en denk ik dat ik de afsluiter van The Avengers aan mijn favorieten lijstje toevoeg. Het blijft jammer als zo’n succes-reeks dan stopt..

Amber ‘Alena’: Tot slot dan nog mijn eigen terugblik op 2019 waarin ik best veel games heb gespeeld, vooral om te kunnen ontspannen. Mijn jaar was zeer bewogen en gamen was een van de manieren voor mij om te ontspannen. Ik heb veel The Sims 4 gespeeld en genoten van verschillende uitbreidingen (en natuurlijk de gratis Mandalorian Child download!). Ik had nog veel meer willen uitspelen, want ik heb Ni No Kuni II, The Last Guardian en nog wel meer in de la liggen.. Maar een van de games waar ik wel wat uurtjes in heb gestoken is Planet Zoo en dat is een game die wel aan mijn verwachtingen heeft voldaan! Voor de Nintendo Switch was Yoshi’s Crafted World denk ik wel mijn hoogtepunt. Wat een heerlijk game om alleen of samen met de kids te spelen.
Qua films zijn er meerdere dingen afgesloten, want zowel Avengers: End Game en Star Wars: The Rise of Skywalker waren dit jaar te zien. Beide waren wel hoogtepunten op het witte scherm voor mij, maar ook Aquaman, Spiderman: Far From Home en The Lego Movie 2 waren erg tof. Ik heb ook veel thuis gekeken via Netflix, Amazon Prime en Disney+, waaronder Brooklyn Nine Nine en The Office en Parks and Recreation (beide voor de zoveelste keer). Uiteraard Stranger Things en ook Atypical kregen een nieuw seizoen en heb ik zo ongeveer gebinged. Maar echt hoogtepunt voor dit jaar was toch wel The Mandalorian, wat een vette serie! Op het gebied van muziek hebben meerdere dingen op repeat gestaan, waaronder Billie Eilish, maar ook The Teskey Brothers, Donnie, Green Day, Weezer, The Arctic Monkeys, Incubus, Death Cab For Cutie etc. Niet perse wat nieuws, maar genoeg leuks. Gelukkig zet Spotify altijd alles op een rijtje.
2020 geeft me hopelijk weer wat meer tijd om alles van mijn lijstjes weg te werken!

Nou, dat was ons overzicht al weer en als ik het zo lees bij iedereen is het jaar voorbij gevlogen. Heb jij ook hoogtepunten van dit jaar? Vergeet niet om ze met ons te delen in de comments of via social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.