Vraag aan een fan wat zijn of haar favoriete Pokémon is en dan krijg je direct antwoord van hen terug. Ik moet kiezen tussen twee Pokémon die beide mijn favoriet zijn. Dus vandaag dag 4 van de 30 Days Pokémon beantwoord ik de vraag: Wat is mijn favoriete Pokémon?

Moeilijk. Moeilijk. Moeilijk. Heeft iedereen 1 favoriet? Of net als ik meerderen? Ik twijfel heel erg tussen twee Pokémon. Dat zijn Espeon (een Psychic-type Eevee evolutie) en Slowpoke. Heel diverse wezentjes van elkaar, niet te vergelijken. Nou ja, ze zijn beide roze en Psychic-type. Maar ze zijn heel anders qua karakter. 

Slowpoke gebruik ik constant in elke Pokémon game waar ik hem tegenkom. Hij is een goede verdediger, vooral als hij evolueert naar Slowbro. Hij is zowel een Psychic als Water-type. Een perfecte combinatie voor in je team waar je maar 6 pokémon mag meedragen. 

Daarentegen is Espeon alleen Psychic. Deze evolueert overdag pas wanneer Eevee voldoende liefde heeft gekregen van zijn trainer. Mijn liefde voor Espeon groeide echt pas toen mijn huidige vriend eentje speciaal voor mij heeft getraind. Zo ontdekte ik ook voor het eerst EV-trainen, een speciale training waarbij je volledig op stats van Pokémon gaat trainen zodat ze daarin sterker worden. En het was niet zomaar een Espeon. Nee, hij was shiny. In plaats van roze was deze groen. Kans 1 op 4.000 om een zeldzame shiny pokémon wild te vangen of uit een eitje te krijgen. Sindsdien heeft Espeon een speciaal plekje gekregen in mijn hart. 

Kan ik hier ergens een conclusie maken welke pokémon mijn favoriete is? Ja, dat denk ik wel. Afhankelijk van de situatie. Slowpoke is handig voor in je team ter variatie. Espeon heeft meer persoonlijke betekenis voor mij. 

Wat is jouw favoriete Pokémon?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.