Dag 3 van de 30 Days Pokémon challenge. Vandaag beantwoord ik de vraag: Als je ergens in de Pokémon World kan leven, in welk regio zou je dan leven? Hiermee bedoel ik in welk regio van de acht Pokémon generaties zou ik willen leven. Heb jij een idee?

Zoals ik al eerder zei: we zijn inmiddels in de achtste generatie beland en ieder regio heeft zijn eigen karakter. Leuk om te weten is dat de eerste vier generatieregio’s zijn geïnspireerd op Japan. Vanaf de vijfde generatie hebben de makers van Pokémon besloten om hun inspiratie buiten Japan te halen. Heel leuk om dit te zien. En zo ontstaan de meeste games, films en series wel. 

Hierbij een kort overzicht van alle 8 de regio’s:

Kanto: is een regio van Japan op het eiland Honshu. Alle steden zijn vernoemd naar een kleur. Lavender Town, Indigo Plateau, Saffron City.
Johto: is meer traditioneel ontworpen naar het oude Japan naar plaatsen als Nara en Kyoto.
Hoenn: is geïnspireerd op het Japanse eiland Kyushu
Sinnoh: geïnspireerd op Japanse eiland Hokkaido
Unova: het idee hierachter was om het New Yorkse metropolitan area te bouwen
Kalos: is geïnspireerd op het Franse metropolitan en eiland Alderney.
Alola: de vier eilanden van Hawaii
Galar: geïnspireerd op Groot-Brittanië 

De vraag: Als je ergens in de Pokémon World kan leven, in welk regio zou je dan leven? Lastige vraag. Ieder regio heeft iets speciaals. Elk plek bevat een sneeuw, gebergte en bosrijke gebieden. Als ik mijn top 3 zou moeten maken, dan komt dat dit als volgt uit te zien:

  1. Johto
  2. Galar
  3. Hoenn

Johto mapBron afbeelding: Bulbapedia.net

Ik houd echt van het oude Japan. Klassieke gebouwen waar de keizers in leefden, de historie en geisha’s. En bovenal heeft deze generatie heel leuke Pokémon. Ik twijfelde wel welke regio ik nou op plaats 2 moest zetten, maar ik koos uit eindelijk voor Galar omdat deze regio geïnspireerd is op Groot-Brittanië. Ook dit land is heel erg rijk aan hun historie en ik vind tevens de omgeving erg mooi en inspirerend.

In welk regio van de Pokémon World zou jij leven?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.