Ik ga verder met challenge nummer 2 met de vraag wat mijn favoriete Pokémon-game is. Weet je dat er meer dan 100 Pokémon spellen zijn gemaakt sinds 1996?

In totaal zijn er 122 Pokémon-games gemaakt. Bekende maar ook onbekende spellen dat exclusief op de Nintendo consoles zijn verschenen. En er zijn zelfs games gemaakt die nooit buiten Japan zijn gekomen. Ook al ben ik Pokémon-fan, ik heb niet alle spellen gespeeld. Gewoon omdat de game me niet trok of onvoldoende tijd erin heb gestoken omdat ie uiteindelijk tegenviel.

Hoe kan ik hieruit een favoriet kiezen? Niet te doen. Ieder game heeft wel iets wat ik leuk vind. De games waar ik mijn meeste tijd in heb gestoken zijn Pokémon Platinum en Pokémon Battle Revolution. Pokémon Platinum is eigenlijk Pokémon Diamond & Pearl maar met extra’s. Hier kon je letterlijk alle Pokémons vangen van afgelopen generaties en deze trainen. Deze importeerde ik weer naar de Nintendo Wii-game Pokémon Battle Revolution waar ik mijn getrainde Pokémon gebruikte in online battles. Deze nam ik op en publiceerde op YouTube waar men mijn battles kon bekijken. Gewonnen en verloren battles. 

Zie hieronder een van mijn Pokémon Battle Revolution matches tegen een random online trainer. Hier gebruikte ik mijn Johto Pass (Pokémon uit de 2de generatie: Pokémon Gold en Silver).

Wat ik eigenlijk mis in de tegenwoordige Pokémon-games is een combinatie van Pokémon Stadium en Pokémon Battle Revolution. Klassieke speelelementen uit Stadium zoals minigames en storymode spelen met (online) battles uit Battle Revolution met nieuwe 3D-graphics. Geloof me, dit zou een gat in de markt zijn. 

Wat is jouw favoriete Pokémon-game?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.